Annonce
Erhverv

Ny erhvervsklynge skal styrke samarbejdet mellem detail og industri

Linda Mikkelsen, formand for Brædstrup Handel & Erhverv, forventer, at den nye erhvervsklynge kan bringe byens forretninger og erhvervsvirksomheder tættere sammen. Arkivfoto: Peter Hald
Business Horsens, Brædstrup Handel & Erhverv samt Jobtaskforce i Horsens har været med til at etablere en ny erhvervsklynge i Brædstrup, hvor lokale virksomheder mødes til erfaringsudveksling.

Brædstrup: Det har længe været et ønske blandt skiftende formænd i erhvervsforeningen Brædstrup Handel & Erhverv, at industrien og detailhandlen i Brædstrup får et bedre kendskab til hinanden og arbejder tættere sammen.

I sidste uge blev det første skridt taget for at få det ønske til at blive til virkelighed, da en ny erhvervsklynge så dagens lys. Her er formålet dels at øge kendskabet mellem virksomhederne, men også at øge samarbejdet med jobcentret i Horsens.

Det første arrangement var drevet af Jobtaskforce i Horsens i samarbejde med Business Horsens og Brædstrup Handel & Erhverv. Ved et godt besøgt morgenmøde på virksomheden Norna Playground i Brædstrup deltog cirka 25 forretninger og virksomheder, og de hørte blandt andet om trivsel på arbejdspladsen og om, hvordan jobcenter og jobtaskforce kan hjælpe de lokale virksomheder.

- Jo mere netværk og jo mere samarbejde, desto bedre er det for alle. Når virksomhederne står stærkere sammen, vil det også kun gavne de ledige, som skal ud på arbejdsmarkedet. På den måde kan vi hjælpe vores lokalområde mere dynamisk til at få flere i arbejde, siger Linda Mikkelsen, formand for Brædstrup Handel & Erhverv.

Jo mere netværk og jo mere samarbejde, jo bedre er det for alle.

Linda Mikkelsen, formand for Brædstrup Handel & Erhverv

Godt at kende hinanden

Hos virksomheden Norna Playgrounds var salgsansvarlig Jens Skifter vært for det første møde, og han mener, der er mange fordele i, at byens forretninger og virksomheder får et bedre kendskab til hinanden.

- Det er vigtigt, at vi kender hinanden, så man kan sparre med hinanden og måske hjælpe hinanden, hvis det er nødvendigt. I et lidt større perspektiv vil vi som virksomhed gerne, at Brædstrup er et attraktivt sted at drive virksomhed og bosætte sig. Derfor er det godt med et stærkt Brædstrup Handel & Erhverv, som kan støtte op om det, der sker i byen, siger Jens Skifter.

Han håber derfor, at der kommer flere tiltag i fremtiden

- Det skal selvfølgelig komme med en rimelig frekvens, men man skal også have noget med sig hjem. Man skal ikke bare mødes for at drikke kaffe. Men som en del af erhvervet håber jeg da, det kunne blive to til fire gange om året med forskellige emner, som har så bred relevans som muligt for både forretninger og det øvrige erhverv, siger Jens Skifter.

Annonce

Lettere at rekruttere ledige

Fra Jobcenter Horsens håber projektlederen i Jobtaskforce, at det tættere samarbejde vil styrke indsatsen for de ledige.

- Vores ønske er, at virksomheder arbejder tættere sammen, så bliver det også lettere for de ledige at komme ud, for så skal det hele ikke gå igennem jobcentret. Hvis der er en virksomhed, der har en opgave, som ikke er til et fuldtidsjob, kan man måske finde ud af at dele en medarbejder. Eller virksomhederne kan bruge hinanden til at etablere kontakt til jobcentret. Så det handler om rekruttering, siger Sanne Ravn.

Selvom Jobtaskforce var med til at fremme det første netværksmøde i Brædstrup, er det meningen, at det er Business Horsens og Brædstrup Handel & Erhverv, der fremover kommer med emner og temaer til fællesmøder i den nye erhvevsklynge.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bekymrede beboere i sydbyen: Hvad er en lokalplan egentlig værd, hvis man kan dispensere fra den uden hæmninger?

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Radikale har fravalgt Socialdemokratiet i valgforbund: Det er et demokratisk problem, at S har så stor magt

Erhverv For abonnenter

75-årig forvalter arbejder på fuld tid og fejrer 50-års jubilæum: Jeg stopper, når jeg bliver gammel

Horsens

16-årig og 17-årig anholdt: Højlydt, frembrusende og råbte 'politivold' efter betjente

Kultur

28-årig horsensianer har tit været gæst til musical: Nu går han på scenen som en skræmt løve

Sport

Fornem OL-start for Anne-Marie Rindom

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Lad os udvikle Lilli Gyldenkildes Torv til noget fantastisk: Skal vi tale Horsens op eller ned?

Kultur

Data-arkæolog krydser fingre for hjælp i Horsens: Hvem ved noget om dette ultra-sjældne apparat?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Sport

Mixeddouble var tæt på at slå top-par: Horsensiansk badmintonspiller så godt som ude af OL

Erhverv For abonnenter

En helt ekstrem situation: Dobbelt-op på udfordringer slagtede økonomien på fjerkræslagteri

Horsens

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Annonce