Annonce
Erhverv

Ny erhvervsfremme-bestyrelse på plads: Horsensianer fik én af 17 poster

Der er fem borgmestre med i den ny erhvervsfremme-bestyrelse: En af dem er Horsens-borgmester Peter Sørensen (S). Arkivfoto

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune, er én af i alt 17 repræsentanter på landsplan, der er udpeget til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Horsens: Torsdag blev den ny erhvervsfremmelov tredje-behandlet og endeligt vedtaget i folketinget.

Det betyder bl.a., at Horsens - som ventet - bliver hjemsted for en filial til et nyt erhvervskontor, der skal yde specialiseret vejledning om drift og udvikling til virksomheder i et stort område.

Regionale væksthuse nedlægges og erstattes af såkaldte erhvervshuse i hhv. Aarhus, Aalborg, Haderslev, Odense, Vordingborg, Sorø og København. Desuden etableres der fem filialer i Horsens, Herning, Nykøbing Mors, Hillerød og Rønne.

Det bliver ikke en ren Horsens-filial, men et kraftcenter, som med base i Horsens skal yde rådgivning i større geografisk område. Erhvervshusene vil også være den lokale indgang for virksomhederne i forhold til statens ordninger inden for eksport, finansiering og innovation.

Annonce

2019 et overgangsår

Loven virker fra 1. januar 2019, men allerede nu træder de bestemmelser i kraft, der etablerer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.Der er udpeget 17 medlemmer til bestyrelsen, herunder fem kommunale repræsentanter, blandt andre Horsens-borgmester Peter Sørensen (S).

Det er endnu ikke fastlagt, hvor filialerne får til huse, og 2019 bliver et overgangsår, hvor det hele skal op at stå.

Bestyrelsen får nu til opgave at udfærdige en sammenhængende strategi for indsatsen og sætte gang i og finansiere tiltag, der understøtter strategien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce