Annonce
Horsens

Ny Endelave-færge sat på standby til 2023

M/F Endelave, der blev indsat på overfarten i 1995, skal fragte passagerer til og fra Endelave i nogle år endnu. Arkivfoto: Morten Pape

Færgen er i god stand, og økonomien er i balance. Kommunen vil nu afvente, hvordan markedet for færger udvikler sig i de kommende år.

Annonce

Endelave: Endelave-færgen skal holde nogle år endnu. Teknik- og miljøudvalget indstiller nu til byrådet i Horsens Kommune, at alle tanker om at investere i en ny færge skal sættes i bero frem til 2023.

I 2014 lød det fra byrådet, at man ville udarbejde et forslag til købet af en ny færge med mindre passagerkapacitet. Samtidig besluttede kommunen at forlænge sejltiden mellem Snaptun og Endelave med syv minutter.

Det ville betyde besparelser på brændstoffet og en bedre økonomi for overfarten, der på det tidspunkt gav grund til bekymring på rådhuset.

Den forlængede overfartstid har siden vist sig at være en rigtig god idé. Og da færgen samtidig efter tekniske undersøgelser er vurderet til at være i god stand, har kommunen aflyst et færge-køb i nær fremtid.

Annonce

Brændstof-udgifter halveret

- Vi trækker den gamle beslutning om at investere i en ny færge nu tilbage. Færgen er i god stand, og de besparelser, vi ønskede, er opnået. Vi har fået balanceret regnskabet, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen (DF), efter at udvalget har evalueret færgens tilstand og økonomi.

- I 2023 kan byrådet så vurdere markedet og tage stilling til, om vi skal have en diesel-, el-, eller gasfærge - eller noget helt fjerde, siger Ole Pilgaard Andersen.

Forlængelsen af sejltiden har betydet et mindre forbrug af diesel på ca. 9500 liter pr. måned. Udgifterne til brændstof er reduceret med ca. 50 pct. fra 2014 til 2015 og 2016, hvilket svarer til en gennemsnitlig besparelse på 1,1 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Golf-ordningen opretholdes

Østjylland

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

Annonce