Annonce
Kultur

Ny donation til Fængslet: Får 900.000 til vigtig indmad til kæmpe-byggeri

Fængslet arbejder stadig på at finde de sidste millioner, der sikrer den samlede finansiering af Vestsalen. Spar Nord Fonden har netop meldt sig på banen som en af giverne. Arkiv-illustration: Cubo
Bank-fond føjer sig til rækken af givere, der sikrer millioner til Vestsalen.
Annonce

Horsens: Når Fængslets ambitiøse ombygningsprojekt Vestsalen går i gang senere i år, vil der være penge på kontoen til en del af det kommende kultur- og konference-hus' vigtige indmad: scene, bagtæppe og scenebelysning.

Det sikrer endnu en donation til det store byggeri, som skal stå færdigt i begyndelsen af 2022.

Denne gang er det Spar Nord Fonden, der har givet penge, oplyser Fængslet i en pressemeddelelse, nærmere bestemt 900.000 kr.

- Fængslet er et helt særligt sted, hvor bare det at være der er en tankevækkende oplevelse i sig selv. Derfor er det meget meningsfuldt for os at støtte op om stedets udvikling, udtaler Jan Rasmussen, der er direktør i Spar Nord Horsens og Spar Nord Fondens repræsentant i Horsens-området.

Fængslet er et helt særligt sted, hvor bare det at være der er en tankevækkende oplevelse i sig selv.

Jan Rasmussen, direktør i Spar Nord Horsens

Annonce

Topmoderne rammer

Han spår, at Vestsalen bliver så markant et sted, at det vil vække genklang langt uden for Horsens bygrænse, og Fængslets direktør Astrid Søes Poulsen ser bank-fondens pengegave som en vigtig håndsrækning.

- Vi sætter utrolig stor pris på Spar Nord Fondens bidrag til Vestsalen. Med Vestsalen kan vi tilføre topmoderne rammer af høj kvalitet til de nuværende arrangementer, og vi får også mulighed for at skabe endnu flere helt nye arrangementer på Fængslet, forklarer hun.

Annonce

Hamrer hul til sommer

Ud over Spar Nord Fonden har betydningsfulde støtter som Foreningen Realdania., A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, Familien Hede Nielsens Fond og Augustinus Fonden tilsammen støttet Vestsalen med mere end 90 mio. kr.

Byggeriet betyder, at der til sommer hamres et enormt hul i det over 150 år gamle statsfængsels vestfløj, så der bliver gennemgang fra den store fængselsgård via et moderne rum på 1200 kvadratmeter til den indre vestlige fængselsgård.

Byggeriet, der er tegnet af det aarhusianske arkitektfirma Cubo, har lokale Casa A/S som hovedentreprenør, og opgaven lyder at skabe et rum med plads til omkring 800 personer til konferencer og kulturarrangementer.

Med Vestsalen skabes et nyt åbent rum, der forbinder det ydre og indre fængselsgård-miljø med hinanden. Arkiv-illustration: Cubo
En af ideerne med Vestsalen er at overdække den indre vestlige fængselsgård. Arkiv-illustration: Cubo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce