Annonce
Navne

Ny doktor afslører: Måske er der en sammenhæng mellem betændelse og psykisk sygdom

Ole Köhler-Forsberg har undersøgt, om anti-inflammatorisk medicin kan have en effekt som et supplement til behandlingen af nogle psykiske lidelser. Foto: Anne Kring
Ole Köhler-Forsberg, der er læge under Psykiatrien på Aarhus Universitetshospital, har modtaget en doktorgrad for sin forskning.

Udnævnelse: Betydningen af den forskning, som læge og ph.d. Ole Köhler-Forsberg har bedrevet, er ikke til at overse. Han har nemlig fundet en mulig sammenhæng mellem betændelsesreaktioner i kroppen og udviklingen af svær psykisk sygdom.

Forskningen har nu resulteret i en doktorgrad, efter lægen har forsvaret sin disputats på Aarhus Universitet.

Annonce

Kan medicin hjælpe?

Ole Köhler-Forsberg, der er ansat på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital under psykiatrien, forklarer, at infektioner og inflammation tilsyneladende kan have indflydelse på udviklingen af svære psykiske sygdomme som skizofreni, depression og bipolar sindslidelse hos nogle mennesker.


Det har længe været kendt og anerkendt, at hjernen og immunsystemet påvirker hinanden, blandt andet i udviklingen af psykiske sygdomme.


I sin doktordisputats har han derfor undersøgt, om anti-inflammatorisk medicin kan have en effekt som et supplement til behandlingen af nogle psykiske lidelser.

Annonce

Nyt forskningsfelt

Ole Köhler-Forsberg forsker i såkaldt psykoneuroimmunologi. Det er et forholdsvist nyt forskningsfelt og er derfor stadig på forsøgsbasis, selvom det længe har været kendt og anerkendt, at hjernen og immunsystemet påvirker hinanden, blandt andet i udviklingen af psykiske sygdomme.

Men før man kan drage en endelig konklusion, skal det afklares nærmere, om der er en direkte sammenhæng mellem årsagen til betændelsesreaktioner og udviklingen af psykisk sygdom, og om anti-inflammatorisk medicin kan gavne de patienter, der både har en psykisk sygdom og en betændelsestilstand i kroppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Stor Horsens-festival opgiver 2021: Der er en grænse, og den er nået, siger arrangør

Annonce