Annonce
Odder

Ny direktør, ny beslutning: Odder får sin redningsbåd tilbage

I løbet af kort tid kommer redningsbåden tilbage til stationen i Odder. Det skyldes ikke mindst hensynet til havne i Hou og Norsminde, oplyser direktør Kasper Sønderdahl, Østjyllands Brandvæsen. Arkivfoto
Nu kan sommeren og turisterne bare komme an. I løbet af kort tid vil brandfolkene i Odder igen kunne rykke ud og redde mennesker i havsnød.
Annonce

Odder: I løbet af kort tid kommer der et redningsfartøj tilbage til brandstationen på Rådhusgade. Dermed ændrer Østjyllands Brandvæsen sin beslutning om at fjerne båden fra Odder.

Redningsbåden blev fjernet før sidste sommer. Dengang lød beskeden til Odder: Hvis I vil beholde den, må kommunen betale. Det skabte politisk uenighed, og brandfolkene var også utilfredse med beslutningen.

- Det er en kerneopgave at skabe tryghed, og det har det her ikke gjort. Vi har teknisk og administrativt kunnet spole beslutningen tilbage for få penge, siger Kasper Sønderdahl, direktør for Østjyllands Brandvæsen.

Han blev tidligere i år ansat som afløser for Lars Hviid, der først blev fritaget for tjeneste og siden fratrådte efter en kritisk arbejdspladsvurdering. Det er den nye direktør, der har taget beslutningen om at sende redningsbåden tilbage til Odder.

- Båden betyder meget for borgernes tryghed og for brandmændenes stolthed. Jeg skal kunne stå på mål for de beslutninger, der er truffet, derfor har jeg valgt denne løsning, siger Kasper Sønderdahl.

Redningsbåden betyder meget for borgernes tryghed og for brandmændenes stolthed.

Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør

Annonce

Den gamle båd tilbage

Redningsbåden blev sendt fra Odder til stationen i Ry. Her var der i forvejen en båd, og den har siden stået i en garage i Aarhus. Nu bliver den gamle Ry-båd sendt hjem, og Odder får sin gamle redningsbåd tilbage.

- På alle 112-opkald, der måtte komme om drukneulykker og andet, ville indsatslederen skulle vurdere, om der er ressourcer at sende ud fra Aarhus. Det dilemma ønsker jeg ikke at sætte nogen af mine indsatsledere i, siger Kasper Sønderdahl.

Han har orienteret Odder Kommune og brandfolkene om beslutningen, som han regner med er på plads inden 1. juli.

- Omkostningerne ved det er marginale. Østjyllands Brandvæsen er sat i verden for at skabe tryghed og være en attraktiv arbejdsplads. Den gamle beslutning har skabt utryghed, og det betyder også rigtigt meget for personalet på alle vores stationer, at de kan gøre en forskel, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce