Annonce
Erhverv

Ny direktør for stort ejendomsselskab satser på bæredygtighed og mere byudvikling

Dennis Mertz Jensen, nyudnævnt direktør for PHC-koncernen, er begejstret for de forandringer, der er sket i Brædstrup. En af hans yndlingsbygninger er restauranten Det Gamle Posthus. Foto: Peter Hald
Sygehus-grunden i Brædstrup bliver en af de helt store opgaver for PHC-koncernen, siger den nyudnævnte direktør Dennis Mertz Jensen.

Brædstrup: - Hvis man smøger ærmerne op og udretter noget i fællesskab - så sker der noget! Men det kræver, at mange er med, før det rykker.

Citatet stammer fra 42-årige Dennis Mertz Jensen, der nu er blevet direktør for PHC-koncernen, der er den overordnede titel for flere selskaber - blandt andet PHC Ejendomme - der har spillet en afgørende rolle i Brædstrup i de senere år ved at stå bag en række store ejendoms- og boligprojekter i byen som for eksempel Sønderhaven, restaurant Det Gamle Posthus og renoveringen af byens gamle vaskeri.

Samtidig har PHC gang i en række boligprojekter i Horsens, så der er nok at se til. Og det er netop en af årsagerne til, at Dennis Mertz Jensen er blevet direktør for selskabet.

Annonce

Skal understøtte ejeres visioner

Stifterne af PHC, parret Helle Voldby og Peter Pørtner, står nu i spidsen for en virksomhed med over 40 medarbejdere og et stort budget, så der er brug for flere hænder i ledelsen:

- Min opgave er at understøtte Peter og Helles drømme og ambitioner med den erfaring og struktur, jeg har med mig fra mine tidligere job. De har stadig den udadvendte rolle, så min opgave er at hjælpe dem med at gøre det, de er bedst til. Det er vigtigt for Helle og Peter ikke kun at tænke ejendomsudvikling, men også at tænke byudvikling, så der skabes en god sammenhæng i byen i forhold til handel, restaurationer, parken og så videre, siger Dennis Mertz Jensen.

- Vi vil gerne skabe sammenhænge og tænke omgivelserne med og have respekt for god arkitektur. Det er unikke bygninger vi arbejder med, så det kan være tunge opgaver. Det kræver gå-på-mod og kompetence, siger Dennis Mertz Jensen. Foto: Peter Hald

Han har en baggrund som bankmand. Senest var han erhvervsrådgiver for Jyske Bank i Silkeborg. Men hans oprindelige drøm var faktisk at blive arkitekt eller bygningsingeniør, og selv om hans fag blev økonomien, så har interessen for byggeri, arkitektur og byudvikling altid været til stede. Derfor var det logisk, at han sprang til, da PHC Ejendomme i april 2020 skulle bruge en økonomichef. Og nu er Dennis Mertz Jensen så rykket et trin op med udnævnelsen som direktør.

- Nu er jeg begyndt at lære Brædstrup at kende, og jeg kan jo se forandringerne i byen. Der er sket utrolig meget med bymidten, og nu kommer turen snart til den store sygehus-grund, siger Dennis Mertz Jensen.

Selv bor han i Silkeborg sammen med hustruen Karina, der er indkøber i en virksomhed i Silkeborg, og børnene Simone og Freja på henholdsvis 15 og 12 år.

Annonce

Sygehus-grunden bliver et aktiv

I november købte PHC den godt 7000 kvadratmeter store sygehus-grund i Brædstrup af Region Midtjylland. Dette område skal nu udvikles, og det vil ske i to trin:

- Sygehus-grunden bliver et stort aktiv for Brædstrup. I første step aktiverer vi området for at få indtægter ind, mens vi laver en langsigtet og gennemarbejdet udviklingsplan, som så er step to, siger Dennis Mertz Jensen.

Da man kun lige er i startfasen, kan han ikke afsløre detaljer om projektet, men han kan sige så meget, at mulighederne er mange, og at der både tænkes i boliger og erhverv på den store grund, der ligger som nabo til Livsstilscentret og Gudenå Hospice.

PHC har som nævnt også adskillige projekter i Horsens - blandt andet på Nørregade og Nygade, hvor man renoverer ældre huse.

Netop byudvikling, hvor man også tager fat på den ældre bygningsmasse med kærlig og nænsom hånd, er et af specialerne for PHC.

- Vi vil gerne skabe sammenhænge og tænke omgivelserne med og have respekt for god arkitektur. Det er unikke bygninger vi arbejder med, så det kan være tunge opgaver. Det kræver gåpåmod og kompetence, siger Dennis Mertz Jensen.

Vi vil gerne skabe sammenhænge og tænke omgivelserne med.

Dennis Mertz Jensen
Annonce

Fokus på bæredygtighed

Byudvikling skabes således ikke med et fingerknips, og byggebranchen er udfordrende. Især nu, hvor de stigende priser på materialer skaber problemer.

- Men vi prøver løbende at analysere på konsekvenserne og tager herefter stilling til, hvad vi vil prøve at afdække. Derfor er det vigtigt, at ”motoren” i vores virksomhed designes, så vi har systemer, der kan understøtte de beslutninger, vi træffer, og der sikres en rentabel og god drift, understreger PHC-direktøren.

Der bygges for fremtiden, og her er et af nøgleordene bæredygtighed - at boliger og bygninger er energivenlige og opført med respekt for  miljøet.

- Bæredygtighed er virkelig noget, der tages alvorligt i byggebranchen og finansverdenen. Det skubber i høj grad til den grønne omstilling. Og vi er med. Det er derfor, at vi har installeret solceller på tagene i Sønderhaven, og nu kommer turen til Bredgade 8 - den tidligere Sydbank-bygning - som også får solceller, fortæller Dennis Mertz Jensen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce