Annonce
Horsens

Ny caféejer i Megascope: En stor drøm er gået i opfyldelse

Tapas med inspiration fra den store verden. Ozan Kevek har åbnet den ny Café Senz i Megascope i Horsens. Foto: Søren E. Alwan
Ozan Kevek har overtaget forpagtningen af restauranten i Megascope og givet den nyt liv, nyt navn og nyt koncept. Café Senz er navnet på cafeen, hvor omdrejningspunktet på menukortet er tapas.

Horsens: Der er kommet nyt liv i biografens restaurant. Ved årsskiftet overtog 27-årige Ozan Kevek forpagtningen af cafeen, midt i februar åbnede den igen. Den har fået nyt navn, ny indretning og nyt koncept, og på spisekortet er omdrejningspunktet tapas fra mange verdensdele.

Den nye caféejer har justeret på indretningen. Der er blandt andet kommet filmplakater, fotos og andre effekter på væggene.

- Cafeen virkede tidligere lidt for fin, lidt for kold, ikke ret meget stemning og hygge. Det har været vigtigt for mig at ændre på det. Her skal være en god atmosfære i cafeen, så gæsterne synes, at det er rart at komme her, forklarer Ozan Kevek.

Forpagtningen har han fået sammen med kammeraten Ali Salimi.

Jeg har mange planer for cafeen. Vi er først lige begyndt. Lige nu arbejder vi med planer om at starte brunch op fredag, lørdag og søndag.

Ozan Kevek, caféejer

Tapas er omdrejningspunktet

Omdrejningspunktet på menukortet er tapas. I skikkelse, som de fleste kender det: Ostebræt og bræt med charcuteri. Men derudover er der over 20 forskellige tapasretter med inspiration fra den store verden.

Der er inspiration hentet i Afghanistan og Tyrkiet. Der er inspiration fra Spanien og lidt fra Italien. Og alt er hjemmelavet, tilberedt af kvalitetsråvarer og serveret på en spændende måde, forklarer Ozan Kevek.

- Vi har fået meget ros for vores mad. I det hele taget har vi fået en rigtig god modtagelse og start her de første måneder, forklarer caféejeren.

På menukortet er også hjemmelavet burger. Der er nogle, der altid vil have burger. Så det skal også være en mulighed på Café Senz, siger restauratøren.

Drømmen om sit eget

Det er kok Tahir Yasar, der tryller tapasretterne frem i cafeens køkken. Han er en af de fire medarbejdere, som Ozan Kevek har ansat i cafeen. Til daglig arbejder han nemlig selv som salgsassistent i bilfirmaet Aunsbjerg, hvor han har ansvaret for leasingafdelingen.

- Her er jeg kl. 8-16 hver dag. Kl. 16-22 vil jeg være i cafeen.

- Jeg har altid haft drømmen om at starte noget selv. Det har jeg gjort nu, men på hobbyplan. Jeg har mit gode, faste arbejde til hverdag. Når jeg skal slappe af, så er jeg her i cafeen. Det er her, jeg bruger al min fritid. Her i starten har jeg brugt masser af timer i cafeen. Det er indtil, at det hele kører, og vi alle har fundet en rutine. Jeg har ansat dygtige folk, som skal aflaste mig. Så på sigt vil jeg være her i mindre tid. Så vil det hele køre knapt så hektisk, som her i starten, forklarer han.

Kokken Tahir Yasar tryller med råvarerne i cafeens køkken. Foto: Søren E. Alwan

Masser af planer

Ozan Kevek er glad for beliggenheden af cafeen og det at være en del af Megascope, som han samarbejder med. Bl.a. med særlige tilbud, f.eks. en kombineret billet til biografbillet og mad.

Cafeejeren har desuden fået indrettet terrassen uden for med møbler, så man i godt vejr kan tage en kop kaffe eller en drink med udenfor.

- Jeg har mange planer for cafeen. Vi er først lige begyndt. Lige nu arbejder vi med planer om at starte brunch op fredag, lørdag og søndag.

- Det er mit håb, at jeg kan få bygget en café op med god stemning og masser af god og spændende mad - så gæster vil komme her i Café Senz alene for det og ikke kun, når de skal i biografen. Café Senz skulle gerne være et sted, man vil vælge at gå hen, når man har lyst til at gå ud at spise og hygge sig. Det er min ambition, min drøm, forklarer Ozan Kevek.

Ozan Kevek har også indrettet siddepladser på den udendørs terrasse ved indgangen til cafeen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sportschef: Renault-test er et seriøst skridt mod Formel 1 for lokalt racer-talent

Læserbrev

Byplan brutalisme - vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt i Horsens

Læserbrev: Det omfattende byggeri i den centrale del af Horsens kan ikke undgå at påvirke byens visuelle identitet. Men det bliver desværre ikke til det bedre. Specielt hovedfærdselsåren fra Sønderbrogade via Kvicklygrunden og Niels Gyldings Gade til Stark på Strandpromenaden vil ændre karakter. Det bliver brutalt. Men det er positivt, at byen vokser. Det er også positivt, at både interne og eksterne investorer har kastet deres kærlige blik på Horsens. Det er heller ikke nødvendigvis de enkelte bygninger, der er noget galt med. Men det er helheden: Det bliver for højt, for tæt, for mørkt og for ensformigt. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvis også Godsbane-arealerne bebygges på samme måde og med samme altovervejende fokus på at vride maksimale bebyggelsesprocenter ud af de enkelte jordlodder. Det lokalplanforslag og kommuneplantillæg, som p.t. er i høring vedrørende Torvekarreen (Torvet, Borgergade, Kattesund, Havnealle), tegner i hvert fald ikke godt for den fremtidige byudvikling. Bebyggelsesprocenten foreslås hævet til 300. Det vil betyde en så ekstrem og massiv bebyggelse, at det vil medføre manglende bokvaliteter i forhold til dagslys, udearealer og indbliksgener. En forslumning af området er næsten uundgåelig. Til sammenligning har Nordhavn og Ørestad i København bebyggelsesprocenter mellem 100 og 180. Vi skal modtage både interne og eksterne investorer og projektudviklere med åbne arme. Selvfølgelig skal vi det. Men vi skal også som kommune stille krav om variation i arkitektur, hensyn til det historiske bymiljø, skala, grønne rum, sollys og friarealer. Konsekvenserne af en manglende stadsarkitekt, i en for Horsens meget følsom vækstperiode, må vi desværre leve med i rigtig mange år fremover. Men det betyder jo ikke, at vi bare skal fortsætte ud af samme triste spor. Vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt, der med stærk faglighed kan navigere byens udvikling uden om særinteresser og suboptimeringer.

Annonce