Annonce
Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Irene Simonsen, som blandt meget andet har siddet i Folketinget for Venstre, er ansat til at drive en ny café, som slår dørene op i foråret. Går alt efter planen sker det 1. april. Foto: Morten Pape
Café Grundtvigs Allemandseje bliver et nyt cafétilbud, som byder på både og mad og drikke og åndelig føde i form af foredrag og musik.

Horsens: I foråret åbner en ny café i Horsens på adressen Thonbogade 15. Navnet bliver Café Grundtvigs Allemandseje. Caféen ejes af David Allermand, som har hyret tidligere folketingsmedlem Irene Simonsen til at stå for driften.

For hende er det en drøm, der går i opfyldelse.

- Vi snakkede sammen en dag, David og jeg, hvor han spurgte, hvad min drøm var. Jeg svarede, at jeg burde være blevet hotelmutter, men det er jeg nok blevet for gammel til.

Efter et kig på ledige lokaler i Thonbogade blev aftalen i stedet, at David Allermand lejer lokalerne ved siden af cafeen Spisekammeret og ansætter Irene Simonsen til at drive cafeen.

Navnet er nøje udvalgt. Det skal nemlig være en café, hvor debat, kultur og samtale skal være centrum. Helt i Grundtvigs - og Irene Simonsens ånd.

Annonce

Vildt, foredrag og musik

I første omgang skal lokalerne, der de seneste år har huset en frisør, omdannes til café, men mange planer er allerede på plads.

- Der skal være et klaver i cafeen, og der kommer også højskolesangbøger på reolen, fortæller Irene Simonsen, som også er langt med at lave aftaler med politikere, spindoktorer, kendte folk og forfattere, som kan opleves på cafeen med foredrag.

- Det kan også være lokale, der fortæller deres livshistorie.

Menukortet bygger på vildt og fisk.

- Jeg elsker at lave mad af de råvarer, og så smager det så godt, siger Irene Simonsen, som også kommer til at stå i køkkenet, ligesom noget leveres udefra.

Hun bliver ikke ene i cafeen, der skal også være andre medarbejdere - også nogle der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Jeg elsker de skæve.

Den musikalske menu vil rumme både klassisk, blues og rock. Også gerne leveret af lokale musiktalenter.

- Jeg vil rigtig gerne have et samarbejde med områdets andre cafeer. Vi skal ikke være konkurrenter. Jo flere cafeer i området, desto flere gæster kan vi trække til, er tesen hos Irene Simonsen.

Går alt efter planen, åbner cafeen 1. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Knivstikkere efterlyst med billede: Meld jer

112

Unge gutter røg pot i sansehave

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Annonce