Annonce
Brande

Ny byport i Drantum

Aksel Kror med en af de 10 glaspigge, der skal monteres på kuglen i midten af den syv meter høje byport. Foto: Mikael Lund
Syv meter høj byport skyder op på Risbjergvej.

Drantum: Som avisen kunne fortælle i starten af juni, var Drantum langt fremme i processen med at fordoble antallet af byporte.

Mandag gik tre smede fra Jyfa så i gang med arbejdet med at montere den syv meter høje byport på den sokkel, der var blevet støbt ved den sydlige indkørsel til byen på Risbjergvej. Byporten er i sit udtryk helt anderledes end Bifrost, som i snart 10 år har budt trafikanter fra Hyvildvej velkommen på Langkærvej øst for Drantum, men kunstneren bag er den samme, og inspirationen har han hentet i det samme univers, den nordiske mytologi.

Det er lokale Aksel Kror, der har tegnet byporten, som også har fået lavet en miniaturemodel af, men alt smedearbejdet er udført af Jyfa – i tæt samarbejde med kunstneren, og resultatet lever fuldt ud op til hans forventninger, understreger han. Af praktiske årsager har det været nødvendigt med nogle kompromisser undervejs, men ingen der ødelægger hverken ideen eller det samlede indtryk.

Sidste del af samlesættet var monteringen af de 10 glaspigge på den centrale metalkugle, som skal symbolisere Odin – øverst på de to metalpæle skuer ravnene Hugin og Munin udover Drantum og resten af verden.

Finansieringen af byporten stammer fra den nu nedlagte Grøn Ordning, med andre ord det beløb, der blev udløst som kompensation for opstillingen af vindmøllen på Husumvej.

Drantums nye byport bliver indviet officielt lørdag 5. oktober klokken 14.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce