Annonce
Brædstrup

Ny bydel i støbeskeen: Stor interesse for nyt grønt boligprojekt

En helt ny bydel mellem Søndergade og Bredesvej er på tegnebrættet i JP Invest og Udvikling, og torsdag eftermiddag var der mulighed for interesserede at høre mere om projektet på et informationsmøde i den tidligere Energi Midt-bygning. Foto: Morten Pape

Cirka 70 mødte op, da JP Invest og Udvikling torsdag præsenterede et nyt stort boligprojekt med 80 nye boliger på Søndergade midt i Brædstrup. Den nye bydel kommer til at bestå af blandet byggeri til både unge og ældre, hvor målet også er at bringe naturen og det grønne helt ind til byens hovedgade.

Brædstrup: Byggeri i to og tre plan, spændende arkitektur og fokus på fællesskab og natur.

Det er, hvad et nyt boligprojekt på den gamle energigrund i Brædstrup vil komme til at indeholde, da projektmagerne bag, JP Invest og Udvikling, torsdag eftermiddag løftede lidt af sløret for det, som bliver det største boligprojekt i Brædstrup over de kommende år.

Cirka 70 personer mødte op til informationsmødet i den tidligere Energi Midt-bygning, som måske allerede til næste år skal rives ned for at gøre plads for det store boligprojekt. JP Invest og Udvikling købte allerede bygningerne på Søndergade 27 i 2015, og siden har ejerne arbejdet for at skabe et nyt spændende boligprojekt på grunden, fortalte direktør for JP Invest og Udvikling, Peter Pørtner Voldby.

- Vi har vidst lige fra starten, at her skulle være et spændende boligprojekt centralt i byen, og vi synes, at tiden er moden nu. Vi mærker en stor efterspørgsel efter gode boliger, som ligger bynært. Samtidig investerer kommunen også 18 mio. kroner i Brædstrup i forbindelse med områdefornyelsen. Det vil medføre markante ændringer i centrum - blandt andet med en genetablering af banestien igennem midtbyen. Der er nye boliger på vej der, hvor Brædstrup Kro er i dag, og der sker også en masse omkring Ring Sø. Der er derfor grøde i Brædstrup, så derfor synes vi, at tiden er inde nu, sagde Peter Pørtner Voldby.

Annonce

Vi har vidst lige fra starten, at her skulle være et spændende boligprojekt centralt i byen, og vi synes, at tiden er moden nu. Vi mærker en stor efterspørgsel efter gode boliger, som ligger bynært.

Peter Pørtner Voldby, direktør JP Invest og Udvikling ApS
Direktør for JP Invest og Udvikling, Peter Pørtner Voldby, har i flere år arbejdet på et nyt boligprojekt i Brædstrup, og han finder tiden helt moden til at sætte gang i planerne nu. Foto: Morten Pape

Natur og fællesskab

De nye lejligheder, som efter planen skal være lejemål, bliver bygget i to og tre plan på det 13.000 kvm. store område, og lejlighederne bliver fra 65 til 110 kvm. store. Området får tilknyttet en p-kælder, hvilket åbner op for, at der bliver plads til store grønne områder helt ind til hovedgaden til glæde for beboerne.

- Jeg har været meget inspireret af Generationernes Hus i Aarhus, hvor flere forskellige generationer lever sammen. Det åbner vi også op for her med det blandede byggeri, der appellerer til flere aldersgrupper. Her spiller fællesskabet en vigtig rolle, og netop den slags byggerier er der stor efterspørgsel efter, sagde Peter Pørtner Voldby.

Martin Schack fra Ginnerup Arkitekterne fortalte om projektet, som er bygget op omkring fællesskab og natur. Foto: Morten Pape

Bofællesskab bygges først

Hele projektet laves i samarbejde med Ginnerup Arkitekterne, og ifølge de nuværende planer skal byggeriet sættes i gang i tre etaper over de kommende år. Ud af de 80 boliger bliver cirka 30 boliger udtaget til et bofællesskab for seniorer, som Peder Kirkeby fra Vestbirk er idémanden bag. Det bliver også netop bofællesskabet, som højst sandsynligt vil blive bygget først, oplyste ejendomsdirektøren efter mødet.

- Det er bofællesskabet, som har vist den største interesse, så det vil være naturligt at bygge den del først. Det er faktisk på grund af dem, at vi tør sætte fart på planerne nu. Det hele afhænger dog af interessen for projektet. Hvis bofællesskabet er villig til at forpligte sig til 70 procent af boligerne, så går vi i gang, så snart der ligger en ny lokalplan for området, sagde Peter Pørtner Voldby.

De efterfølgende lejligheder vil så blive bygget, som man mærker interesse for dem. Direktøren håber, at en ny lokalplan for hele området kan være klar til sommer.

Mellem 60 og 70 tilhørere havde fundet vej midt på dagen til at høre om planerne for Brædstrup største boligprojekt. Foto: Morten Pape
Spørgelysten var stor blandt de fremmødte, som gerne ville være klogere på alt omkring størrelser, leje, adgangsforhold og meget mere. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce