Annonce
Brædstrup

Ny butik får egen hundeskov: Det giver byen og os lidt kant

Ifølge Sven Jørgensen er hundeskoven allerede nu åben for alle hunde. Træerne må hundene vente med at lette ben op ad, da de først bliver plantet til efteråret. Foto: Henrik Sandvad
Træerne mangler stadig, men indhegningen er klar til de første vovser ved Nims nye dagligvarebutik.

Nim: Ved de fleste butikker må vovsen nøjes med en hundekrog, når den er med ejeren ude og handle, men sådan er det ikke længere ved den nye dagligvarebutik "Min Købmand" på Præstevænget i Nim. Her har firmaet Naturbyg Dk brugt den seneste uge på at opføre en lille hundeskov, som ligger i nordenden af parkeringspladsen.

Hundeskov er måske et lidt stort ord, fordi der stadig ikke er plantet træer, men de er på vej, lover bestyrelsesmedlem Sven Jørgensen i Nim Butikstorv ApS, som har påtaget sig opgaven med at færdiggøre udearealerne ved butikken, som åbnede 1. juni.

- I øjeblikket er det mest tale om en indhegning, men der vil blive plantet træer til efteråret samtidig med, at det øvrige udeareal skal plantes til, siger Sven Jørgensen.

Annonce

Meningen er, at kunderne kan lukke deres hund løs i indhegningen, mens de handler. Det gør vi selvfølgelig for, at det hele skal være så lækkert for kunderne som muligt for at bruge den nye butik.

Sven Jørgensen, Nim Butikstorv ApS

Hundeskov bedre end græsplæne

Han lover dog, at indhegningen er klar til at blive taget i brug, selvom hundeejerne må påtage sig den risiko, at hunden bliver beskidt, da området stadig står gold og uden beplantning. Den nye luksuslegeplads for hunde er dog ikke udelukkende for hundenes skyld.

- Meningen er, at kunderne kan lukke deres hund løs i indhegningen, mens de handler. Det gør vi selvfølgelig for, at det hele skal være så lækkert for kunderne som muligt for at bruge den nye butik. Hvis hundeskoven er med til, at nogle ligefrem vælger at bruge vores nye butik, er det jo det hele værd. Så der er en bagtanke med galskaben, siger Sven Jørgensen med et grin.

Også byens nye købmand er glad for den nye hundeskov.

- Alt, hvad de gør, er med til at understøtte vores butik, så hvis det kan være med til at tiltrække flere mennesker med hund, så er det alt sammen rigtig fint for os. Det kan jeg kun være fan af. Hvis vi kan skabe nogle rum, som borgerne kan bruge og få glæde af, så er det bedre, end der bare er en græsplæne. Det er med til både at give byen og os lidt kant, siger købmand Allan Bülow.

Nye stier og skilte

Nim Butikstorv ApS fik i april tildelt 176.000 kroner fra mellembypuljen i Horsens Kommune til at færdiggøre udearealerne ved byens nye dagligvarebutik, og en del af pengene er allerede kommet i spil. Således er der etableret en ny sti, så folk i den østlige del af Nim nemmere kan gå hen til butikken. Derudover er der planeret jord og sået græs, og læhegn og buske vil blive plantet senere på året. Endelig er der blevet rejst flagstænger og sat nye skilte op på Horsensvej og på Hovedgaden i Nim, som peger mod den nye butik.

- Så vi prøver på alle måder at gøre forholdene for butikken så gode som muligt, fordi det i sidste ende er godt for byen, siger Sven Jørgensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce