Annonce
Horsens

Tidsplanen bliver fulgt: Ny bro er klar til at blive støbt

Buchwalds Bro ligger klar til at blive støbt. Foto: Morten Pape
Buchwalds Bro er nu sat op over Bygholm Å.

Horsens: Et skridt på vejen imod færdiggørelsen af den igangværende ændring af vejene omkring Niels Gyldings Gade er taget. Der er således nu lagt en ny bro hen over Bygholm Å. Endnu ligger den lidt frit midt i et større bygningområde, men fundamentet til broen er lagt, hvor den skal være.

- Selve broen er nu placeret hen over åen, og i de kommende dage begynder vi at støbe broen i beton, fortæller afdelingschefen for affald og trafik i Horsens Kommune, Allan Lyng Hansen.

Broen er en del af etape to af vejomlægningen omkring den gamle Kvickly-grund. Den første etape blev færdiggjort i foråret, hvor Niels Gyldings Gade blev lagt længere væk fra åen, hvilket blandt andet altså giver plads til at anlægge Buchwalds Bro. Den kommer til at føre en ny vej fra netop Niels Gyldings Gade, hen over åen og over til Samsøgade på den anden side. Her vil vejen vil gå ind, hvor der ligger en parkeringsplads mellem Politistationen og Horsens Jobcenter.

Annonce
Broen skal forbinde Niels Gyldings Gade og Samsøgade. Foto: Morten Pape

Færdig til sommerferien

Selvom der nu reelt set ligger en bro, hvor den skal, mangler der en del trin, før Buchwalds Bro er farbar.

- Efter den er blevet støbt om få dage, kommer byggeriet til at stå stille i en periode for, at betonen kan sætte sig, og så går arbejdet igang med at sænke broen, så den kommer til at være plan med vejen, fortæller Allan Lyng Hansen.

Med det efterfølgende arbejde med blandt andet autoværn, er man ifølge afdelingschefen henne i efteråret, før broen er bygget helt færdig.

- Det er efter planen. Vi har ikke haft de store udfordringer, og vi følger indtil nu vores tidsplan, siger Allan Lyng Hansen.

Den nye vej over åen blev i de oprindelige planer kaldt "Over Broen" men i april besluttede byens plan- og miljøudvalg sig for navnet "Buchwalds Bro". Broen bliver dermed opkaldt efter venstrepolitikeren Sørine Buchwald, der var blandt de fire kvinder, der som de første blev valgt ind i Horsens byråd i 1909.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce