Annonce
Odder

Ny brandbil på Tunø

En otte år gammel Mercedes Sprinter 4x4 skal erstatte den endnu ældre Toyota Hiace som brandbil på Tunø. Foto: Østjyllands Brandvæsen
Seks frivillige brandfolk får opgraderet brandmandsuddannelse mens brandfolk fra Aarhus passer på Tunø

Tunø: En ældre model af en Toyota Hiace har i flere år fungeret som brandbil for de frivillige brandmænd på Tunø, men fremover må de bevæge sig rundt på øen i en Mercedes Sprinter firhjulstrækker fra 2008.

En opgradering fremgår det af en pressemeddelelse fra Østjyllands Brandvæsen.

Men opgraderingen består ikke kun af en ny bil.

Annonce

De frivillige brandfolk på Østjyllands Brandvæsens station på Tunø er i disse dage på fastlandet for at få vedligeholdt og opgraderet deres brandmandsuddannelse.

Uddannelsen gennemføres på Østjyllands Brandvæsens Uddannelsescenter - og er skræddersyet til forholdene på Tunø.

Foruden uddannelsen får de frivillige altså også udskiftet brandbilen af ældre dato.

Det nye køretøj er udstyret med indbygget vandtank på 500 liter, en Rosenbauer Otter pumpe med en vandydelse på op til 500 liter/min. Der er ligeledes monteret ultra højtryksanlæg til hurtig indsats samt forskelligt udstyr og slanger til brandslukning.

Seks gør en forskel

Tunøs frivillige brandfolk består af seks personer, der året rundt står klar til at rykke ud og hjælpe til på øen, såfremt der opstår brand eller andre ulykker.

Østjyllands Brandvæsen er rigtig glade for samarbejdet med de frivillige på Tunø, da de med deres indsats gør en stor forskel, når der opstår brand på øen, lyder det i pressemeddelelsen.

Den seneste brand var i december 2020, hvor de frivillige i den grad viste deres værd, da de slukkede en brand i en af de lokale ældre boliger, skriver Sune Andersen, der er teamleder for Område Nord Beredskabsafdelingen.

Tunøs frivillige brandfolk er taget et par dage til Aarhus for at få genopfrisket brandmandsuddannelsen. Foto: Østjyllands Brandvæsen

Mens Tunøs frivillige er på fastlandet til uddannelse, er der sendt frivillige kollegaer fra Aarhus til Tunø, således beredskabet opretholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Opdateret kort over sognene: Sønderbro kan åbne om en uge - hvis smitten holdes nede

Annonce