Annonce
Odder

Ny beredskabsstation på Tunø er taget i brug

De femsygetransportører, som på skift tager en uges "udrykningsvagt" på Tunø. Fra venstre ses Bent Sundgaard, Jørgen Riis Kire, Claus Døssing, Bue Bredsdorff og Tim Grønbech. I baggrunden ses den nye beredskabsstation, som ligger midt i Tunø By. Privatfoto
Beboere udsætter officiel indvielse af ny garage for øens eneste ambulance
Annonce

Tunø: Selv om ”Tunø Ny Beredskabsstation” har været færdig i et stykke tid, har der på grund af corona endnu ikke været afholdt en officiel indvielse. Men det ændrer ikke på glæden over den nye bygning.

Det fortæller Bent Sundgaard, en af de fem ø-boere, der på skift tager tjansen som sygetransportør på øen. Sådan en vagt varer en uge ad gangen, og den betyder, at man ikke må forlade øen.

- Vi har glædet os længe til den nye station, som ud over en spritny garage til vores ambulance, også rummer tre rum og toiletfaciliteter. Nu kan vi afholde for eksempel kurser og afrapportering her, siger sygetransportøren, der er ansat af Samsø Redningskorps, som står for ambulanceberedskabet på Tunø. Drejer det sig om brandslukning, træder et helt andet beredskab af øboer til, idet den opgave varetages af Østjyllands Brandvæsen.

Annonce

40 ture om året

Med cirka 40 ambulance-kørsler om året er Bent Sundgaard godt tilfreds med, at han og kollegerne ikke også skal tage sig af brandslukning på øen.

- Skulle der opstå brand på øen, er jeg sikker på, at alle ville hjælpe til, indtil der kommer assistance fra fastlandet. Men det er faktisk en ansvarsfuld opgave at være sygetransportør på en ø. Vi er hverken uddannet reddere eller paramedicinere men kun i, hvordan vi på den mest forsvarlige måde kan hjælpe folk i nød og få dem transporteret til en helikopter eller til færgen. Kald det udvidet førstehjælp, siger Bent Sundgaard, der er på kursus cirka en gang om året.

Dog har han og kollegerne for nylig fået instruktion i, hvordan man skal håndtere patienter, hvis der er mistanke om corona-virus.

Annonce

Ny ambulance

Søren Peter Kjeldahl, stationsleder og medejer af det privatejede Samsø Redningskorps, som har bygget den nye station på Tunø, ved endnu ikke, hvornår der skal festes i den nye beredskabsstation. Men han lover, at det nok skal komme til at ske.

- Vi har mange planer. Blandt andet skal vi løbet af halvandet års tid også have skiftet den gamle ambulance på Tunø ud med en af Samsø Redningskorps nuværende Mercedes-Benz Sprinter-ambulancer. Dermed får personalet bedre arbejdsforhold, blandt andet med ståhøjde indvendigt i køretøjet. Det kunne ikke lade sig gøre, da ambulancen stod parkeret i en gammel garage. For her var porten ganske enkelt ikke høj nok til de lidt nyere ambulancemodeller, siger han.

Annonce
Annonce
Horsens

Flot comeback blev ikke belønnet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce