Annonce
Hedensted

Ny børnehaveleder: - Jeg havde for kort på arbejde

Den nye leder i Tørrings daginstitutioner, Tore Knudsen vil helst opholde sig mindst muligt på kontoret og mest muligt ud blandt børn og personale. Foto: Michael Svenningsen

Tore Knudsen, der er ny børnehaveleder i Hedensted kommune, kvittede sit job i Århus til fordel for lange køreture til Tørring og en større frihed i lederjobbet.

Tørring: - Jeg havde simpelthen for kort på arbejde.

Den nye leder af Tørring Børnehus og Myretuen, Tore Knudsen, smiler selvironisk over den mærkværdige påstand, men uddyber straks med en grundigere forklaring på, hvorfor han har valgt at sige sin stilling som pædagogisk leder i Aarhus Kommune op for at blive børnehaveleder i Tørring.

- Jeg holder af at køre bil og at have tid til at bearbejde arbejdsdagen, så jeg kan være nærværende, når jeg kommer hjem. Samtidig er Hedensted Kommune bare et godt sted at være leder. Man har mulighed for at lave de ting, der giver mening, der hvor man er. Det er ikke one size fits all, og det er godt, fortæller Tore Knudsen, der bor med sin familie i Tranbjerg i det sydlige Aarhus.

1. november tiltrådte han den ledige stilling som leder for de to daginstitutioner i Tørring, Tørring Børnehus og naturbørnehaven Myretuen, og han er allerede godt i gang med at lære de to huse at kende.

- Mit førstehåndsindtryk er rigtig godt. Det er bare helt vildt søde mennesker her i Tørring, og det er en dejlig by, hvor man har det hele. Man behøver faktisk ikke at have bil for at bo her. Det er et stort privilegium, lyder det fra Tore Knudsen på sit syngende danske.

Tørring institutionerne

Der er to daginstitutioner i Tørring. Tørring Børnehus på Drosselvej og naturbørnehaven Myretuen på Søndre Fælledvej.Tørring Børnehus er en integreret institution med både vuggestue og børnehave. Der er 83 børn i institutioner og 21 medarbejdere.

Naturbørnehaven Myretuen har pt. ingen vuggestuegruppe, men det er planen, at en sådan skal oprettes, når byggeriet af en ny Myretuen er færdiggjort.

Der taget 1. spadestik til byggeriet i næste uge, og den nye børnehave forventes at stå klar til sommer.

Der er 47 børn i Myretuen og seks medarbejdere. I den nye institution vil der være plads til 62 børn.

Norsk ingeniør

Den 52-årige leder er oprindeligt fra Hamar i Norge, og ligesom det ikke nødvendigvis lå i kortene, at det meste af hans liv skulle udfolde sig i danske Aarhus, var det heller ikke pædagogik og ledelse, der i første omgang banede livsvejen for den lune nordmand, der oprindeligt er uddannet elektronikingeniør og efterfølgende økonom.

I 1990 bragte kærligheden ham dog til Danmark, og det blev også startskuddet på en livslang forelskelse i pædagogik og ledelse. To ting, der ifølge Tore Knudsen i øvrigt er to sider af samme sag, da pædagogik i hans optik også er ledelse, bare af børn i stedet for af voksne.

- Da jeg kom til Danmark, fandt jeg ud af, hvad meningen med livet var, og for mig var det ikke at arbejde for at tjene en masse penge. Så jeg blev uddannet pædagog. Det er et fag, hvor man, hvis man er dygtig kan gøre en positiv forskel i andre menneskers liv, konstaterer Tore Knudsen, der siden har taget en diplomuddannelse i ledelse.

Tore Knudsen

Er 52 år gammel. Født og opvokset i Norge og uddannet elektronikingeniør og økonom, inden han i 1990 flyttede til Danmark.Uddannet pædagog på Jydsk Pædagog Seminarium i Århus.

Er far til fire, hvoraf den yngste på 17 er den eneste hjemmeboende.

Tager helst en tur til Norge hver vinter med sine gode ski under armen.

Fritiden bruges på projekter i hjemmet eller i kolonihavehuset, på dans, film, sang og musik.

Vil gerne indføre fællessang på personalemøderne.

Vægter samarbejde

Nøgleordet i hans arbejde er samarbejde på alle niveauer. Mellem institution og kommune, institution og forældre, børn og voksne.

- Min filosofi er, at det enkelte barn har det bedst, hvis det indgår i en gruppe, der har det godt, og udviklingen sker bedst, når forældre og institution skubber samme vej. Helt lavpraktisk kan det f.eks. være, at vi sætter fokus på håndvask i institutionen og også taler med forældrene om, hvordan de kan bakke op omkring det. Det kan også være et samarbejde med forældrene om at styrke legerelationer og f.eks. opfordre til at lave legeaftale, lyder det fra Tore Knudsen.

Han vil det meste af sin tid være i Tørring Børnehus, hvor han også har sit kontor, men vil også at finde i Myretuen, hvor Rigmor Jespersen er daglig leder. At der er to institutioner i Tørring, ser den nye børnehaveleder som et stort privilegium.

- I Tørring Børnehus har vi nok Danmarks bedste legeplads, og Myretuen kan en masse med natur og udeliv og får også snart et helt nyt spændende hus at være i. Det er to gode institutioner, og det er vigtigt, at de byder på noget forskelligt, at der er en reel valgmulighed. Børnehuset har måske ikke en helt så skarp profil som Myretuen, men det er noget, som jeg tænker, vi skal arbejde på at få, lyder det fra Tore Knudsen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce