Annonce
Østjylland

Ny attraktion i Tivoli Friheden: Næste vinter kan du stå på skøjter i parken

Springvandet Den Blå Skulptur får en central placering på det nye torv i Tivoli Friheden. Om vinteren kan springvandet laves om til skøjtebane. Illustration: Tivoli Friheden

'Orkanens Øje' er væk og i stedet bliver der plads til to nye attraktioner i Tivoli Friheden. Den ene bliver 'Hjertekig' med vue ud over Aarhus i 65 meters højde. Den anden bliver af mere jordnær karakter.

AARHUS: 'Orkanens Øje' har kørt sin sidste tur. Den 31 år gamle rutsjebane trak stikket 21. oktober 2018. Afløseren er 'Hjertekig', som tager gæsterne med op i 65 meters højde, inden de brager mod jorden med op til 5G igen.

Men 'Hjertekig' fylder ikke helt så meget som 'Orkanens Øje' og derfor bliver der plads til endnu en attraktion.

I en pressemeddelelse afslører Friheden, at den kommer til at hedde 'Det Grønne Torv'.

Det centrale element på torvet bliver 'Den Blå Skulptur', som er en bæredygtig springvandsinstallation, som skifter karakter med årstiderne. Om sommeren er der plads til leg mellem springvandets stråler, og om vinteren kan springvandet omdannes til skøjtebane.

- Vi udskifter sjældent attraktionerne på grund af de høje omkostninger, så når det endeligt er nødvendigt, er målet at skabe nye og grønne attraktioner. Derfor er jeg meget begejstret for 'Det Grønne Torv', hvor det er lykkedes at skabe en attraktion, der både er fascinerende og underholdende og samtidig bæredygtig, siger direktør Henrik Ragborg Olesen i pressemeddelelsen.

Udover 'Den Blå Skulptu'r bliver der også plads til blomster med solceller som blade. Energien fra solcellerne er med til at drive springvandet og belysningen i parken.

'Det Grønne Torv' skal være et rekreativ sted midt i parken med plads til leg og afslapning for hele familien.

Tivoli Friheden har cirka 600.000 besøgende årligt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce