Annonce
Debat

Ny arkitekturpolitik: Flotte ord - nu skal der handling til

Torben Busk. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: En ny arkitekturpolitik for Horsens Kommune er lige på trapperne.

Plan- og miljøudvalget behandler sagen 12. januar. Så mangler kun den formelle godkendelse i byrådet.

Hvis intentionerne i politikken efterleves, bliver det godt. Rigtig godt endda. Så bevæger vi os væk fra suboptimering og investorfokusering og hen mod helhedsoptimering og borgerfokusering.

Nu står det sort på hvidt:

"Arkitektur handler også om, hvordan vi bygger sociale rum mellem bygningerne, hvor mennesker mødes. I Horsens Kommune handler god arkitektur om det nære og det menneskelige. Det handler om at skabe gode byrum, hvor mennesker har rammerne for det gode liv. Det handler om at skabe mellemrum mellem bygningerne, hvor man har lyst til at opholde sig, færdes, være aktiv eller finde ro."

Og så vil kommunen fokusere på, at "forstå konsekvenserne af projektet ift. lys, skygge, vind, læ - både i forhold til projektets egne udearealer og i forhold til nabobebyggelse og området generelt."


Det eneste, jeg synes, der mangler, er visioner for ikoniske byggerier. Sådan nogle, som vi f.eks. kender fra Vejle.

Torben Busk


Det eneste jeg synes, der mangler, er visioner for ikoniske byggerier. Sådan nogle, som vi f.eks. kender fra Vejle. Her kunne arkitekturpolitikken god være lidt mere pro-aktiv.

Og så havde det været rart med en udtalt håndfast tilgang til at reducere CO2-udledningen fra de byggerier der godkendes, herunder de byggematerialer der indgår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Gør noget: Gå en tur

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Horsens

SF'er til minister: Hvordan vil du sikre, at loven står over økonomiske hensyn i børnesager?

Annonce