Annonce
Horsens

Ny aftale sikrer fortsat intravenøs behandling i kommunen

IV-behandling kan foregå hjemme eller på en af de kommunale sygplejeklinikker. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Kommune var klar til at opsige aftale om intravenøs behandling i kommunalt regi, men en ny aftale sikrer, at borgerne fortsat kan blive behandlet i kommunalt regi. Den nye aftale omfatter også børn.

Horsens: Ideen om, at borgere kunne fortsætte med intravenøs behandling med væske og antibiotika i kommunalt regi i stedet for, at det skal foregå på hospitalet, har der hele tiden været opbakning til i Horsens Kommune.

Derfor fik 266 borgere i Horsens Kommune sidste år IV-behandling i kommunalt regi, efter at behandlingen var påbegyndt på sygehuset eller af et udgående team.

Intravenøs behandling gives direkte i en vene via et kateter eller kanyle.

Men økonomien hang ikke sammen, og derfor var kommunen ikke indstillet på at forlænge aftalen.

Nu har Region Midtjylland og regionens 19 kommuner landet en ny, fælles aftale, hvor regionen betaler en større del af udgifterne. Derfor fortsætter tiltaget i Horsens Kommune.

- Sidste år havde vi sat 500.000 kroner af til opgaven, men den kostede os godt 800.000 kroner, fortæller Karin Holland, direktør for velfærd og sundhed.

Det var en aftale, hvor regionen betalte 30 procent af udgifterne, mens kommunen betalte 70 procent.

I den nye aftale deler regioner og kommuner udgifterne ligeligt mellem sig, og den forventede årlige udgift til Horsens Kommune ventes at blive på 550.000 kroner.

Annonce

Også for børn

I den nye aftale er målgruppen udvidet, så børn over tre år også kan få IV-behandling hjemme eller på en kommunal sygeplejeklinik.

- Det kræver et kompetenceløft i sygeplejen, fortæller direktøren, som venter, at det kan være på plads 1. september.

Indtil da fortsætter arbejdet som i dag. Direktøren lægger vægt på, at hjemmebehandlingen kan gøre det nemmere at bevare et hverdagsliv.

I samarbejdsaftalen peges på mulighed for at udvide omfanget af medicin, som borgerne kan få intravenøst i kommunalt regi.

Den nye aftale skal evalueres ved udgangen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce