Annonce
Horsens

Ny aftale sender millioner af kroner til Horsens: Udsigt til 17 ekstra job i dagtilbud og ældrepleje

Horsens Kommunes dagtilbudsområde og ældreområde har udsigt til flere penge, efter Regeringen og dens støttepartier har landet en velfærdsaftale. Arkivfoto: Mads Hansen
En ny national velfærdsaftale, som blev offentliggjort på et pressemøde lørdag kl. 12, forventes at sende godt 10 millioner kroner til Horsens Kommune.
Annonce

Horsens: Det, der svarer til cirka 10 nye fuldtidsstillinger på ældreområdet og cirka syv nye fuldtidsstillinger på dagtilbudsområdet.

Det er, hvad Horsens Kommune kan se frem til, efter regeringen og dens støttepartier lørdag præsenterede en ny velfærdsaftale, som sender millioner af kroner ud til kommunernes velfærdsindsats.

Det oplyser borgmester Peter Sørensen (S).

- Vi får cirka syv millioner kroner til ældreområdet og tre-fire millioner kroner til dagtilbudsområdet. Tallene skal dog tages med det lille forbehold, at de er regnet ud efter den normale fordelingsnøgle, vi plejer at bruge i KL, siger borgmesteren, som dog forventer at samme fordelingsnøgle vil blive brugt i dette tilfælde.


Vi kigger ind i 10 år, hvor det bliver svært at skaffe arbejdskraft til det her område, så derfor er det rigtig godt, at der er økonomi til at udlære folk.

Peter Sørensen (S), borgmester


På ældreområdet er pengene målrettet opkvalificering af ufaglærte.

- Pengene vil hjælpe dem, som går rundt i hjemmehjælpen eller på plejehjemmene uden en uddannelse, eller dem, som har en drøm om at komme ind i det her job. Dem kan vi uddanne nu, så de får flere muligheder for at udfylde flere og større roller inden for ældreplejen, siger Peter Sørensen, der erfarer, at pengene falder på et godt sted.

- Vi kigger ind i 10 år, hvor det bliver svært at skaffe arbejdskraft til det her område, så derfor er det rigtig godt, at der er økonomi til at udlære folk, siger han.

Annonce

Kan nå mål i 2022

På dagtilbudsområdet har Horsens Kommune allerede afsat ekstra midler til minimumsnormeringer, og med de ekstra millioner, der er på vej, vil kommunen allerede om et år kunne leve op til regeringens mål om minimumsnormeringer i 2024.

- Med de ekstra penge kan vi nå målet 1. januar 2022. Det er stærkt tilfredsstillende, siger Peter Sørensen.

Foruden ældreområdet og dagtilbudsområdet rummer velfærdsaftalen midler til uddannelsesområdet og kulturområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Annonce