Annonce
Østjylland

Ny affaldsaftale skaber tvivl: Men sommerhusgæsterne kommer sikkert også til at sortere i 10 slags skrald

En ny affaldsaftale i Folketinget åbner for langt mere grundig sortering af affald. I Syddjurs Kommune kommer den sandsynligvis også til at omfatte de mange gæster i sommerhusene. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Syddjurs-borgmester er overordnet positiv overfor ny aftale i Folketinget, og han sigter mod sortering af affald i 10 fraktioner for både fastboende og sommerhusgæster. I Odder er borgmesteren på vagt. Han er bekymret for, om de lokale renovationsselskaber fortsat får hovedrollen i håndteringen af affald.

ØSTJYLLAND: Både borgere og sommerhusgæster på Syddjursland må regne med en fremtid med langt mere grundig sortering af affald.

Syddjurs-borgmester Ole Bollesen (S) er tilfreds med en ny affaldsaftale, som han forventer at gøre til virkelighed på alle adresser i kommunen.

- Jeg er meget glad for, at der nu kommer en ambitiøs plan for genanvendelse af affald. Den rummer nogle praktiske problemer, som vi skal løse. Men jeg er sikker på, at det lader sig gøre. Min holdning er, at både fastboende og sommerhusgæster skal indgå i sorteringen. Det bliver formentlig også et krav, vurderer Ole Bollesen.

Annonce

På Djursland står Reno Djurs for håndteringen af affald.

Selskabet ejes af de to Djursland-kommuner, og det kan blive påvirket af den ny affaldsaftale. Blandt andre Kommunernes Landsforening vurderer, at aftalen kridter banen op til en liberalisering af området.

- Aftalen åbner nogle uklarheder i forhold til affaldsselskabet. Der vil blive stillet krav, som Reno Djurs og vi kan blive nødt til at rette ind efter. Konsekvenserne af den del af aftalen vil jeg følge meget nøje, understreger Ole Bollesen.

Avisen har uden held forsøgt at få en kommentar fra Reno Djurs-formand Jens Meilvang.

De vigtige kommuner

Regeringen, Venstre, radikale, SF, Enhedslisten, konservative, Liberal Alliance og Alternativet står bag den ny aftale om sortering og genanvendelse af affald.

Den betyder, at affald skal fordeles i 10 fraktioner.

Odder og Skanderborg kommuner ejer  Renosyd, der står for arbejdet med affald i de to kommuner. Tirsdag ønskede hverken bestyrelsesformand Finn Sander Jensen eller direktør Annemette Fuglsang at kommentere den ny affaldsaftale.

Begge fortalte, at de ønsker mere tid til at nærlæse aftalen og vurdere konsekvenserne.

Odder-borgmester Uffe Jensen (V) er fortaler for, at lokale renovationsselskaber fortsat spiller en hovedrolle i arbejdet med affald. Foto: Søren E. Alwan

Borgmester Uffe Jensen (V) fra Odder Kommune og Skanderborg-kollegaen Frands Fischer (S) har tidligere slået til lyd for at bevare de lokale renovationsselskaber som afgørende omdrejningspunkter for arbejdet med affald.

Uffe Jensen understreger, at kommunerne er en del af løsningen i bestræbelserne på at genanvende affald.

- Tiden er moden til at øge genanvendelsen af affald. Men vi skal finde den rigtige måde at gøre det på, understreger borgmesteren, der ikke kender den ny aftale i detaljer.

I Favrskov Kommune er Favrskov Forsyning ansvarlig for håndteringen af affald.

Tirsdag var det ikke muligt at træffe formand Søren Frandsen for en kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce