Annonce
Horsens

Horsens C-afkørsel kobles på industriområde med ny vej: Skal aflaste Silkeborgvej

Horsens Kommune vil anlægge en ny omfartsvej bag om erhvervsområdet til motorvejsafkørslen ved Hatting. Illustration: Horsens Kommune
DSV vil opføre Euorpas største logistikcenter ved Lund, og det har fået Horsens Kommune til at planlægge en ny omfartsvej fra erhvervsområdet til motorvejen

Horsens: En ny omfartsvej er en del af den aftale, som Horsens Kommune tirsdag har landet i forbindelse med salg af 500.000 kvadratmeter erhvervsjord til DSV.

Det fremgår af pressemeddelelsen, hvor det også fortælles, at DSV vil opføre Europas største logistikcenter i forbindelse med den nuværende DSV-lokation ved Lund.

En ny omfartsvej skal lede tung trafik bag om erhvervsområdet til den nye Horsens C-afkørsel ved Hatting.

Annonce

Formålet er dels at give erhvervsvirksomhederne i området lettere adgang til E45 og dels at aflaste den meget trafikerede Silkeborgvej, forklarer bormester Peter Sørensen (S).

Pris: 45 mio. kr.

Omfartsvejen vil samtidig være til gavn for de bilister, der pendler til og fra Horsens ad Silkeborgvej og krydser E45 ved Horsens V, tilføjer han.

- Silkeborgvej og afkørslen ved Horsens Vest er blandt de allermest trafikerede strækninger i hele kommunen, og med en øget trafik fra blandt andet DSV er det nødvendigt at få skabt en anden forbindelse til E45.

- Derfor anlægger vi en ny vej fra Horsens C til Vrøndingvej og videre til Mossvej, hvoraf den sidstnævnte del allerede er lokalplanlagt, forklarer Peter Sørensen.

Han understreger, at den nye vejforbindelse vil gavne hele Erhvervsområde Vega. Forventningen er, at den nye vej vil flytte cirka 80 procent af den lastbiltrafik fra erhvervsområdet, der i dag kører til og fra E45 ved Horsens Vest og Silkeborgvej.

Anlæggelsen af den ny vej koster cirka 45 millioner kroner, som finansieres af indtægterne fra jordsalget og almindelig byggemodning af Erhvervspark Vega, oplyser kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce