Annonce
AC Horsens

Ny AC-spiller: Brug for hurtig tilvænning

Peter Therkildsen kan både spille på midtbanen og i midterforsvaret som makker til Mads Juel Andersen, som her dirigerer med sin nye holdkammerat. Foto: Morten Pape
Peter Therkildsen er udset til at udfylde hullet efter anfører Mathias Nielsen, så han har travlt med at forvandle sig fra 1. divisionsprofil til superligaspiller.

Horsens: Peter Therkildsen havde mandag første arbejdsdag i AC Horsens. For under tre uger siden tog han afsked med Næstved og tilværelsen som en af profilerne på holdet fra den næstbedste række. I den korte sommerferie har han nået at fejre sin 21 års fødselsdag, og nu handler der om at få taget skridtet op fra 1. division til superligaen hurtigst muligt.

- Det skal gå stærkt med at vænne sig til til alt det nye, men jeg ser frem til udfordringen. Jeg ser frem til at komme til at træne på et højere niveau i en stærkere trup, siger Peter Therkildsen, der har taget hul på en fire-årig kontrakt.

Da AC Horsens skrev kontrakt med ham for et halvt år siden, var meldingen, at han var udset til at skulle afløse Mathias Nielsen. Anføreren er skiftet til Randers FC. Mathias Nielsen blev i sin tid også hentet i Næstved. Dengang spillede Næstved i 2. division, mens AC Horsens var i 1. division.

Peter Therkildsen dækker de samme positioner som Mathias Nielsen.

- Principielt er jeg midtbanespiller, men jeg har også spillet i midterforsvaret, siger Peter Therkildsen, der har fået sin fodboldopdragelse i HB Køge.

AC Horsens' midtbane er i øjeblikket stærkt dækket ind på de centrale positioner med Sivert Heltne Nilsen, Bjarke Jacobsen og Hallur Hansson med mindre salg ændrer på balancen.

- Konkurrencen er hård, men jeg glæder mig til at vise, hvad jeg kan. Nogle af mine forcer er at være god på bolden og god til at læse spillet i pressede situationer, siger den nybagte AC-spiller.

- Spillet kommer til at gå meget stærkere i Superligaen, så det gælder om at være et skridt foran. Jeg skal bruge evnerne til at kunne løse pressede situationer. Jeg kommer til at spille sammen med dygtige spillere og mod dygtige spillere. Det vil løfte mi eget spil, og en af grundene til, at jeg valgte at skifte til AC Horsens var netop at blive en bedre fodboldspiller, siger Peter Therkildsen.

Allerede på fredag venter den første træningskamp mod Helsingør.

- Det handler om at gribe de muligheder, jeg får. Jeg kommer til at have stort fokus på at falde ind i spillet og i truppen, siger Peter Therkildsen.

Det handler om at gribe de muligheder, jeg får. Jeg kommer til at have stort fokus på at falde ind i spillet og i truppen.

Peter Therkildsen

Nervepirrende

I løbet af foråret kunne han fra sidelinjen følge AC Horsens' nedtur, som sendte holdet ud i playoff-kampe om at blive i Superligaen.

- Det var nervepirrende at følge med i. Det havde jeg ikke lige set komme, da jeg skrev under på kontrakten i vinterpausen. Jeg var klar på opgaven uanset, hvad det var endt med, men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg glæder mig over, at det nu bliver i Superligaen, at jeg skal spille, siger Peter Therkildsen.

På et tidspunkt var der udsigt til, at det eventuelt kunne blive Næstved, som ville være modstanderen i playoff-kampene. AC Horsens klarede frisag før runden med 1. divisionshold, så det blev ikke aktuelt, ligesom Næstved ikke klarede at snuppe tredjepladsen i 1. division.

- Både venner og bekendte var begyndt at spørge ind til, hvad jeg ville gøre i den situation, men det blev heldigvis ikke aktuelt at tage stilling til, siger Peter Therkildsen.

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce