Annonce
Horsens

Nul skøjteløb i weekenden: Isen i Horsens Kommune er stadig for tynd

Horsens Kommune har sat skilte op flere steder for at fortælle, at isen er forbudt område. På mindre steder er der ikke nødvendigvis skilte, men det er ikke lig med, at man må gå på isen. Man skal i stedet holde øje med kommunens hjemmeside for at se, om der bliver givet tilladelse. Arkivfoto: Morten Pape
Fredag var isen i Horsens Kommune ikke tyk nok, og der bliver først målt tykkelse igen i næste uge. Med andre ord bliver skøjteløb ikke tilladt hen over weekenden.

Horsens: 13 centimeter er det magiske tal. Når samtlige målinger af istykkelse på en sø i Horsens Kommune er over det tal, vil skiltene med "Færdsel på isen forbudt" blive fjernet.

Men der er vi ikke endnu.

Liselotte Nielsen, der er hortonom i Horsens Kommune, oplyser, at man fredag har målt istykkelser på Ring Sø, Egebjerg Sø, de to store søer i Bygholm Park og enkelte lavvandede områder ved Bjerre Enge og Nørrestrand.

Annonce


Der bliver målt igen i næste uge, umiddelbart mandag, så hen over weekenden bliver der ikke givet tilladelse.

Liselotte Nielsen, Horsens Kommune


Ingen af stederne er isen tyk nok endnu. I Horsens er den faktisk ikke rigtig tæt på, selv om temperaturen natten til fredag nåede under minus 20 grader og dermed var på det laveste niveau siden 2012.

Det er derfor stadig forbudt at bevæge sig ud på samtlige offentlige søer og vandløb samt den is, der eventuelt skulle være i Horsens Fjord.

- Der bliver målt igen i næste uge, umiddelbart mandag, så hen over weekenden bliver der ikke givet tilladelse, lyder det fra Liselotte Nielsen.

Følg med på hjemmeside

Hvis man gerne vil følge med i, om der gives tilladelse til skøjteløb og ishockey, kan man finde svar på Horsens Kommunes hjemmeside, hvor man på forsiden kan finde en gul bjælke med et link til status på istykkelsen.

Når den er - eller hvis den bliver - tyk nok, kommer der en melding på siden.

Selv om kommunen på grund af coronapandemien har droppet skøjteløb på Rådhustorvet og det overrislede område i Horsens samt på søen i Ring Skov og boldbanen i Digterparken i Østbirk, kommer coronavirus ikke til at sætte en stopper for de store søer.

- Det er derfor, vi har udvidet og måler flere steder. Så hvis vi åbner for isen, kan det blive flere steder, så man ikke flokkes, siger Liselotte Nielsen, der minder om, at kælkebakkerne heldigvis stadig er en mulighed.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Annonce