Annonce
Horsens

Nu vil mændene også løbe: Distancen er 250 meter

Kvinderne har løbet i årevis i Søvind. Nu er det mændenes tur. Arkivfoto
I seks år har der været holdt Kvindeløb i Søvind. Nu bliver der holdt et mandeløb med et noget anderledes koncept.

Søvind: I seks år har der været arrangeret kvindeløb i Søvind. Nu vil mændene også være med.

- Når vi har et kvindeløb i Søvind, så skal vi også have et mandeløb. Jeg var med som frivillig hjælper ved kvindeløbet midt i august, og der fik jeg tanken om at lave et løb kun for mænd, fortæller Keld Nygaard, der sidder i Søvind Lokalråd.

Mandeløbet finder sted 14. september. Distancen ikke er fem kilometer, men derimod 250 meter.

Ud over distancen er løbet væsentligt forskelligt fra kvindeløbet.

- Vi starter selvfølgelig med fælles opvarmning. Vi har fået Øl2Go i Tvingstrup (ølfirma, red.) til at komme og stå for opvarmningen. Der vil selvfølgelig også være et væskedepot undervejs, for en hård rute på 250 meter kan jo tage pusten fra de fleste, siger Keld Nygaard med et grin.

Der er samlet start på Cirkusengen i Søvind, og der er mål ved Søvind Kro.

- Når vi har fået pustet ud efter turen, vil Anette (Fassing, kroejer, red.) servere flæskesteg med alt, hvad der hører sig til. Der skal vi blive og strække ud i et passende antal timer, fortæller Keld Nygaard.

Annonce
Der vil selvfølgelig også være et væskedepot undervejs, for en hård rute på 250 meter kan jo tage pusten fra de fleste.

Keld Nygaard, Søvind Lokalråd

Fælles aktiviteter

Arrangøren understreger, at mandeløbet i bund og grund handler om, at man som borger i Søvind og omegn har nogle arrangementer at mødes om.

- Løbet er forankret i lokalrådet, men idrætsforeningen er også med inde over. Det handler om, at man skal udnytte de ideer, der er i byen. Lokalrådets mission er jo at skabe fælles aktiviteter i Søvind ved at samle de folk, der har ideer, med dem, der har ressourcerne, og på den måde kan man få tingene til at ske, siger Keld Nygaard.

Han håber, at mandeløbet vil henvende sig til nogle af de Søvind-borgere, der ellers ikke er med i så mange andre ting.

- Man behøver jo ikke interessere sig for sport eller ørne eller træer for at deltage i mandeløbet, understreger Keld Nygaard

Ud over mandeløbet er der andre tiltag på bedding i Søvind.

- Vi er f.eks. nogle stykker, der har talt om, at vi da skal have et sted, hvor man kan mødes og spille brætspil. Vi har spurgt Sandbjerghus om muligheden for at lave nogle brætspilsaftener. Så nu bliver der tre aftener i løbet af de næste måneder, hvor der på Sandbjerghus bliver stillet borde og kaffemaskiner til rådighed, og så kan man komme ned og spille i et par timer, fortæller Keld Nygaard.

Mandeløbet finder sted lørdag 14. september på Cirkusengen i Søvind med start kl. 19. Det koster 250 kr. at deltage, og tilmelding er nødvendig.

Man skal være mindst 18 år for at deltage. Nærmere oplysninger kan findes på Søvinds Facebook-gruppe.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Annonce