Annonce
AC Horsens

Nu vil Berthel Askou for alvor sætte sit fingeraftryk i AC Horsens

Jens Berthel kommer til at skifte en del ud i sin trup forud for den kommende sæson i 1. division, og det giver ham muligheden for at præge truppen i den retning, han gerne vil gå. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Cheftræneren vil holde fast i 3-5-2, og så skal han have løst udfordringerne i venstresiden og fundet en angrebskonstellation med mål i.

Horsens: Jens Berthel Askou skal om få uger i gang med sin anden halvsæson som cheftræner på Langmarksvej, og i modsætning til januar, da han blev kastet ind i overlevelseskampen i Superligaen som den tredje træner i samme sæson, kan han denne gang i langt højere grad sætte sit præg på tingene.

- Det er nu, jeg for alvor kan præge truppen, siger Jens Berthel Askou.

Hans første store fingeraftryk i AC Horsens var at forlade 4-4-2 formation, som AC Horsens meget få undtagelser har spillet, siden Kent Nielsen kom til klubben.

Annonce

- 3-5-2 formationen har fungeret godt for os. Vi skal tænke os godt om i den nuværende situation, og vi skal ikke lave en masse om for bare at lave noget om, fordi vi nu går efter at blive tophold i 1. division, siger Jens Berthel Askou.

- Vi har vist, at vi ved at spille 3-5-2 kan spille tempofyldt og skabe chancer. Hvis man kigger rundt omkring, har det system også fungeret for andre tophold i  deres respektive ligaer. Brøndby har spillet på den måde, og da FC Midtjylland blev mestre var det med tre stoppere. Inter har også haft succes med det system, ligesom Juventus har spillet på den måde i mange sæsoner, siger Jens Berthel Askou.

Huller skal lukkes

Det næste bliver så at finde spillerne, der passer ind i den taktiske ramme.

- Vi har et par huller, vi skal have lukket, men jeg tror på, at vi kan blive stærke i det system, og så kan det godt være, at nogen får brug for lidt tilvænning. Louka Prip var heller ikke en åbenlys spiller til 3-5-2. Casper Tengstedt havde også brug for lidt tid til at finde sig til rette i det, men de kom begge stærkt efter det, siger Jens Berthel Askou.

- Vores stoppere var stærke i det system, og spillere som  Jacob Buus og Nikolas Dyhr stortrivedes i det, siger AC-træneren.

Sidstnævnte er væk, og det samme er Søren Reese som udgangspunkt, så der er kun fire stoppere tilbage til at dække tre pladser, og et stort hul på venstre wingback.

- Vi vil være sårbare med fire stoppere, men det er en del af det puslespil, vi skal have til at gå op. På samme måde skal vi have kigget på, om Thor Lange kan afløse på wingbacken, når han kommer tilbage fra Fremad Amager, siger Jens Berthel Askou.

AC Horsens' fire nuværende stoppere er James Gomez, Malte Kiilerich, Alexander Ludwig og Magnus Jensen, der har været ude med en skade hele foråret.

Annonce

En stærk angriber

I angrebet er der også et hul efter Nicolai Brock-Madsen, og det er efterhånden en del sæsoner siden, at AC Horsens har haft en angriber, der har scoret kontinuerligt.

- Jeg tror på, at vi kan  finde den spiller, vi mangler, men det er vigtigt at sige, at AC Horsens ikke kommer til at stå og falde med en enkelt spiller. Vi skal ikke ud og finde en spiller, der ene og alene kan redde sæsonen for os, siger Jens Berthel Askou.

- Vi har brug for en dygtig topangriber, men vi kan også forsøge at skabe ham selv. Ingen sagde før denne sæson, at Viborgs Sebastian Grønning ville lave 23 mål på en sæson. Muamer Brajanac og Lirim Qamili har vist stor fremgang i løbet af foråret, og jeg er sikker på, at de i 1. division kommer til at gøre en stor forskel for os, siger Jens Berthel Askou.


Vi har brug for en dygtig topangriber, men vi kan også forsøge at skabe ham selv. Ingen sagde før denne sæson, at Viborgs Sebastian Grønning ville lave 23 mål på en sæson.

Jens Berthel Askou
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Ulykke i Odder skaber lange køer

Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Annonce