Annonce
Horsens

Nu udvider DKI Logistics med højlager: Kunder strømmer til

Preben Borregaard står i spidsen for DKI Logistics, som han stiftede for snart 20 år siden, og adskillige gange har han udvidet rammerne. Næste skridt er byggeri af 21.000 kvadratmeter højlager. Arkiivfoto
93.000 kvadratmeter på Egeskovvej ved Gedved er ikke længere nok til at følge med efterspørgslen, så nu trykker DKI Logistics på knappen til endnu en udvidelse: 21.000 kvadratmeter højlager.
Annonce

Horsens: Det er ikke mere end et år siden, at DKI Logistics tog seneste udvidelse på 15.000 kvadratmeter i brug. Men nu er Horsens-virksomheden igen løbet tør for plads.

Det betyder, at virksomheden netop har købt en stor erhvervsgrund af Horsens Kommune, og her at det planen hurtigst muligt at bygge 21.000 kvadratmeter højlager med plads til 40.000 euro-paller, fortæller stifter og administrende direktør Preben Borregaard.

Dertil kommer, at DKI Logistics har reserveret en grund, hvor endnu en udvidelse kan komme på tale. Desuden åbnes der en afdeling i Herning for at følge med efterspørgslen fra en massiv kundetilstrømning, fortæller direktøren.

- Det går stærkt, og udvidelsen hænger sammen med en ekstraordninær god tilstrømning, især til det nye anlæg, siger han.

Annonce

Løbet tør for plads

Det nye anlæg, som han siger, kan beskrives som en avanceret pakkerobot, DKI istallerede i forbindelse med seneste udvidelse. Den udvidelse og investering i pakkerobotten blev primært sat i værk, fordi DKI Logistics vandt et stort udbud om at være lager for alle varer til Region Midtjylland lige fra lægemidler til kaffefiltre og kuglepenne. Sidenhen er DKI også blevet lagerførende af alle implantater for Region Syddanmark.

- Og senest er vi blevet Danmarks Covid-19 lager. I Horsens huser vi både det nationale lager og de to regioners egne Covid-lagre, fortæller Preben Borregaard.

Driftsdirektør René Klausen har måttet finde plads på DKI-lageret til millioner af mundbind og andre værnemidler. Arkivfoto: Morten Pape

Det betyder blandt andet, at DKI Logistics har fået den uventede opgave at lagerføre millioner af mundbind og andre værnemidler. Men pandemien har også øget mængden af varer, som regionen generelt vil have på lager i Horsens.

- Da coronaen ramte, var der ikke værnemidler nok i Danmark, og det var svært at skaffe dem hurtigt nok. Den situation vil man ikke stå i igen, hvis der kommer en ny bølge eller en anden pandemi, og derfor skal der være større sikkerhedsmargin på lagrene, forklarer Preben Borregaard.

Annonce

Klar til at trykke på knappen

Det automatiserede pakke-anlæg hos DKI, som har gjort det væsentligt hurtigere at plukke og pakke særlige varegrupper, bruges ikke kun til regionernes ordrer. Tilgangen af andre kunder har været markant efter anlæggets ibrugtagen, oplyser Preben Borregaard.

- Og de kunder, vi får til anlægget, har også andre varer, de gerne vil have lagerført. De ønsker også buffer af deres varelagre, og vi er simpelthen løbet tør for plads, siger direktøren.

For et års tid siden var DKI Logistics ved at lægge sidste hånd på installeringen af det automatiske pakkeanlæg i seneste udvidelse. Nu er det blevet nødvendigt at udvide igen. Arkivfoto: Morten Pape

Allerede nu er DKI Logistics derfor ved at rykke paller ind i et nyt 30.000 kvadratmeter lejemål ved HI-park i Herning.

Mandag aften nikkede byrådet ja til Horsens Kommunes salg af i alt 43.500 kvadratmeter jord i Erhvervspark Nova - en grund, der ligger få hundrede meter fra DKI Logstics nuværende lokation på Egeskovvej ved Gedveds industrikvarter.

- Vi er allerede langt med projekteringen og indhentning af tilbud, så nu kan vi trykke på knappen for at indhente byggetilladelse, fortæller Preben Borregaard.

Annonce

Investerer 100 millioner - og måske endnu mere

Samlet er der tale om en investering i omegnen af 100 millioner kroner, fortæller direktøren. Byggeriet lægges i hænderne på Horsens-firmaet Dansk Halentreprise, og Preben Borregaard forventer, at det kan være klar til indflytning 1. marts næste år.


Vi får plads til 40.000 paller i et nyt højlager, og vi er i den heldige situation, at vi allerede har kunder klar til mere end 30.000 af dem.

Preben Borregaard, DKI Logistics


DKI Logistics' kunder har allerede lagt beslag på mere end tre fjerdedele af pallepladsen i det kommende højlager, og derfor barsler Preben Borregaard allerede nu med muligheden for endnu en udvidelse.

- Vi har foreløbig købt en grund og reserveret en anden, som også er 43.500 kvadratmeter. I første omgang bygger vi fase et og to på hver 10.500 kvadratmeter, men vi taler allerede om muligheden for fase tre og fire på den anden grund. Jeg forventer, at vi træffer den beslutning inden for et år, siger han.

DKI Logistics

DKI Logistics, som blev stiftet i 2001 af Preben Borregaard, er blandt de førende i Danmark inden for såkaldt tredje parts-logistik.

Virksomheden begyndte i Hatting, men rykkede hurtigt til større rammer på Egeskovvej, som siden er udvidet ad flere omgange. Der er i dag 93.000 bebyggede kvadratmeter, og nu venter en udvidelse med 21.000 kvadratmeter højlager.

En afdeling i Køge kom til i 2004. Her er der cirka 100.000 kvadratmeter, og nu åbnes også en afdeling i Herning, hvor DKI Logistics har lejet 30.000 kvadratmeter i HI-Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

Horsens

Smittetal sætter rekord i Danmark: Borgmesteren har klar opfordring til borgerne i Horsens Kommune

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Annonce