Annonce
Brædstrup

Nu træder nødbusplan i kraft: Bus 110 reduceres på 13 ud af 19 afgange

Busstationen i Brædstrup bliver sidste stop for bus 110 på de fleste ruter. Således stopper 13 ud af 19 ture i Brædstrup, og der køres kun seks dobbeltture mellem Horsens og Silkeborg på hverdage. Arkivfoto
Bussen mellem Horsens og Silkeborg får kniven, når Region Midtjyllands busbesparelser træder i kraft 30. juni. I fremtiden vil bussen hovedsageligt køre mellem Horsens og Brædstrup.

Brædstrup: Der venter buspassagererne på bus 110 mellem Horsens og Silkeborg en helt ny virkelighed, når Region Midtjyllands busbesparelser træder i kraft 30. juni.

Ud af de 19 daglige afgange mellem de to byer bliver de 13 ture nu reduceret, så bussen kun kører mellem Horsens og Brædstrup. Således vil der kun være seks dobbeltture i morgen- og eftermiddagstimerne mellem Horsens og Silkeborg på hverdage, tre dobbeltture på lørdage og to dobbeltture søn- og helligdage.

Den nye reducerede busplan er konsekvensen, efter Region Midtjylland sidste efterår besluttede at spare cirka 50 millioner kroner på den regionale bustrafik. Busspareplanen fik efterfølgende Horsens Kommune til at vedtage en nødbusplan, som skulle afbøde de værste besparelser, således at serviceniveauet på bus 110 internt i kommunen opretholdes.

- Dækningen mellem Horsens og Brædstrup er stadig OK, men der er selvfølgelig en serviceforringelse for passagerne, som skal til Silkeborg. Men vi kan ikke betale til buskørsel i Silkeborg Kommune, og så længe Silkeborg ikke ønsker mere bustrafik, så kan vi af gode grunde ikke køre flere gange end de ture, som regionen stiller til rådighed. Jeg har den opfattelse, at alle i byrådet har den indstilling, at vi gerne vil i dialog med Silkeborg, om vi ikke kan få flere afgange, siger Jørgen Korshøj (V), formand for udvalget vedr. udvikling af lokalsamfund i Horsens Kommune.

Annonce

Mit indtryk er, at folk har affundet sig med besparelserne. Vi har ligesom fået at vide, at det er sådan, det er, og at det ikke kan laves om.

Lone Skriver, formand for Sdr. Vissing Fællesråd

Skidt for unge i uddannelse

Udvalgsformanden erkender, at bus 110 fortrinsvis benyttes til lokaltrafik i Horsens Kommune, men reduktionerne vil få betydning for unge uddannelsessøgende.

- Busafgangene passes ind efter uddannelsesinstitutionerne, men hvis nu de to sidste timer bliver aflyst, så skal de vente til klokken 14 eller 15, inden der er en bus til at køre dem hjem. Så det vil komme til at påvirke de unge, og det kan måske på sigt få indvirkning på, hvor de unge i fremtiden vælger at tage deres uddannelse. Især omkring Addit og Sdr. Vissing bliver det i fremtiden måske lettere at søge uddannelse i Horsens frem for Silkeborg, selvom de bor tættere på Silkeborg, siger Jørgen Korshøj.

Ni af 13 ruter bliver til flexbus

I Sdr. Vissing vælger mange af byens unge at tage deres uddannelse i Skanderborg, men her venter der også reduktioner i antallet af busafgange på rute 502 mellem Brædstrup og Skanderborg. Her bliver ni ud af 13 ruter i hverdage reduceret til flexbus, ligesom der kun er tilbud om flexbus lørdage samt søn- og helligdage. Det betyder, at buspassagererne skal bestille flexbussen senest en time før afgang på et telefonnummer hos Midttrafik. Den løsning er dog ikke optimal, ifølge formanden for Sdr. Vissing Fællesråd.

- Mit indtryk er, at folk har affundet sig med besparelserne. Vi har ligesom fået at vide, at det er sådan, det er, og at det ikke kan laves om. Det, man godt kunne ønske, var, at Midttrafik fik lavet en app, så de unge nemmere kan bestille en flexbus, for det er alt for besværligt i øjeblikket. Hvis det kom på plads, ser det egentlig fornuftigt ud med bustilbuddet til Skanderborg, siger Lone Skriver.

Hun påpeger, at der dog stadig er problemer med koordineringen mellem bus 110 og bus 502, fordi unge om eftermiddagen risikerer at vente en time i Brædstrup, inden de kan komme videre.

- Det er ikke noget nyt problem med den manglende koordinering, men det er dog stadig et problem, siger Lone Skriver.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce