Annonce
Hedensted

Nu skydes byforskønnelse for 19 mio. kr. i gang

På østsiden af Bredgade og Aagade i Tørring skal der nu laves et grønt bælte og kombineret cykelsti og fortov. Illustration: Hedensted Kommune

Inden nytår tager Hedensted Kommune hul på en længe planlagt byforskønnelse i Tørring. Torvet bliver der dog ikke rørt ved før tidligst 2020.

Annonce

Tørring: To et halvt år efter en masterplan for Tørrings udvikling blev præsenteret er Hedensted Kommune nu klar til at gå i gang med 1. etape af en renovering af den gennemgående vej i Tørring. Planen er, at vejen, der udgøres af Bredgade og Aagade, skal blive en ensartet grøn forbindelse, der binder byen bedre sammen.

- Vi følger visionerne fra masterplanen, men det har vist sig, at vejen ikke er helt så bred, som forventet. Hækkene er i årenes løb så at sige groet mere og mere ud over fortovet. Så vi har måttet arbejde med den plads, der er, og tilpasse det oprindelige oplæg dertil, fortæller Hedensted Kommunes leder af transport og infrastruktur, Michael Laursen.

Udvikling af Tørring Midtby

I april 2016 blev en samlet plan for Tørring Midtby præsenteret. Den indeholdt bl.a. køb og nedrivning af Tørringhus m.m. samt opførsel af et kommunalt administrationshus, fire etagehuse med lejligheder samt en femte bygning med kombineret lejligheder og butik.Efterfølgende er der lavet en større helhedsplan for Tørring, der fra kommunal side indebærer udsmykning i og omkring rundkørslen på Viborg Hovedvej, en omdannelse af Torvet og begrønning m.m. af Bredgade/Aagade.

Forskellige borgerarbejdsgrupper arbejder i samarbejde med Hedensted Kommune desuden med et større Real Dania-projekt omkring Gudenåen, teltpladsen m.m.

Aagade som den ser ud i dag set fra Aalevej mod Gudenåen. Det grønne bælte skal sammen med cykelsti og fortov placeres i venstre side af vejen. Foto: Ingrid Trier
Annonce

Plads til det hele

Af forskellige årsager kommer vejarbejdet til at begynde på Aagade ved Tørring Kirke og slutte med omlægning af byens torv ved Bredgade i 2020-2021.

- Det er det muliges kunst. Tegningerne til torvet er faktisk klar nu, men inden længe går Domeas lejlighedsbyggeri samt byggeriet af vores eget administrationshus i gang i området. Det kræver plads til håndværkerne, materialer m.m. samtidig med, at kunderne i butikkerne stadig skal have plads til at parkere.

- Endeligt synes vi ikke, der er noget ved at lave en masse fin belægning, hvis der alligevel kommer en masse tunge lastbiler, der kører det op igen, lyder ræsonnementet fra Michael Laursen.

Annonce

Endelig plan til nytår

En anden udfordring omkring omlægning af torvet har været usikkerhed om, hvor meget Hedensted Spildevand og evt. andre forsyningsselskaber har behov for at reparere eller omlægge deres ledninger, samt hvordan overfladevandet skal ledes væk.

- Udfordringen i Tørring er, at grundvandet står rigtigt højt, og det gør det sværere at håndtere overfladevandet. Både det almindelige regn og når der kommer 100 mm. på en time. Den endelige plan for det er ikke klar endnu. Til gengæld er det relativt ukompliceret på stykket fra Tørring Kirke til Gudenåen, så den etape kan vi i stedet gå i gang med nu, lyder det fra Michael Laursen.

Hele projektet forventes at koste 19 mio. kroner. I første omgang har teknisk udvalg givet en anlægsbevilling på 4,5 mio. kroner til arbejdet på Aagade, dernæst følger efter planen 4,5 mio. til Bredgade og 10 mio. kroner til Torvet. En samlet tidsplan for anlægget af Bredgade og Torvet - afstemt med de øvrige byggeprojekter, samt planen for kloak og regnvandshåndtering - forventes af være klar omkring årskiftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Horsens

Positive tendenser i Horsens Kommune: Smittetal falder for første gang i en uge

Annonce