Annonce
Horsens

Nu skyder scenen op: Horsens & Friends forventer 20.000 til Foo Fighters

Claus Visbye har sommerfugle i maven og godt gang i nedtællingen til en af årets store koncerter i Horsens. Tirsdag aften lander Foo Fighters på Fængslet. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Et svært billet-salg slår ikke skår af Horsens & Friends-direktørens forventninger til årets rockkoncert på Fængslet.

Horsens: Når et af verdens største rockbands, Foo Fighters, på tirsdag går på scenen ved Fængslet i Horsens, kommer det til at ske for øjne og ører af cirka 20.000 publikummer.

Sådan lyder status på billetsalget til en af sommerens store Horsens-koncerter, som dermed vil være langt fra udsolgt, konstaterer Claus Visby, direktør i Horsens & Friends.

Der er plads til cirka 35.000 publikummer på pladsen ved Fængslet, men ekstraordinært hård konkurrence på det danske koncertmarked i år har gjort det sværere end normalt at sælge billetter, forklarer han. Også til en koncert, som ellers burde være fluepapir for rock-elskere.

Annonce
Når først de er landet, og første strofe bliver spillet, så tror jeg, min mavefornemmelse bliver helt blød og lækker.

Claus Visbye, direktør Horsens & Friends

Rift om publikums penge og tid

- Vi kæmper helt klart med, at der er så meget på markedet. Jeg tror aldrig, jeg personligt har set så mange koncerter sat op på et år. Ud over det har vi et hav af festivaler, som også har gode lineups på programmet. Vi kan mærke, at der er stor rift om publikums penge og publikums tid, for jeg tror også, at det handler om, at man skal have tid til at gå til alt det, der er på programmet i øjeblikket, siger Claus Visbye.

- Kigger man alene på genren, altså den gode rock, er der rigtig mange store navne, der kommer forbi Danmark. Der er selvfølgelig Copenhell i øjeblikket, men der er også mulighed for at se Metallica og Rammstein, og der er Volbeat inden så længe. Vi er i et marked, som er heftigt overophedet, og det tror jeg, vi bliver ramt af. Til gengæld leverer vi så en af de sejeste koncerter. Det vil jeg forbeholde mig ret til at sige: Det her bliver godt, lover Horsens & Friends-direktøren, mens maskiner og scene-byggefolk larmer på pladsen ved Fængslet.

Foo Fighters giver noget for pengene

Den store scene, der er en af de største herhjemme, skyder op i løbet af weekenden, og Claus Visbye fremhæver på positiv-siden af billetsalget, at publikum foran scenen får lejlighed til at komme lidt tættere på et stort verdensnavn, end de normalt ville kunne.

Som mangeårig fan af Dave Grohl og kompagni lægger han ikke skjul på, at han - uanset om der havde stået 50 eller 35.000 mennesker på pladsen - har store forventninger til de amerikanske rocklegender.

- Foo Fighters er kendt for, at man får noget for pengene, og det er ikke sådan, at de går ind og spiller en time, og så er de af sted igen. De plejer gerne at fylde spillepladen ud og give den maks. gas, uanset hvor mange de står foran. De har meget stor respekt for deres fanskare og for dem, der kommer til deres koncerter, siger Claus Visbye, der også ser koncerten som endnu et væsentligt nedslag i historien om Horsens som koncertby.

- Uanset hvad skal vi også huske på, at når vi præsenterer et navn som Foo Fighters, er vi som by i konkurrence med hele verden. Dét, at vi sikrer os at få et navn som Foo Fighters forbi, er en kæmpe cadeau til den tid, der har været, hvor vi har fået en erfaring i at lave de her ting, siger han og tilføjer, at Foo Fighters kunne have valgt at spille mange andre steder i verden den 25. juni end lige netop i Horsens.

Når de 20.000 tirsdag eftermiddag strømmer ind på pladsen, og hovednavnet går på scenen, er det derfor også en forløsning for Claus Visbye.

Den scene, Foo Fighters og de øvrige bands skal optræde på, er en af de største, der findes herhjemme. Scenen skyder op i løbet af weekenden, og mandag ankommer omkring 50 lastbiler med alt det grej, der skal bruges, når store internationale rockbands lægger vejen forbi. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh

Blød og lækker mavefornemmelse

- Jeg glæder mig vanvittigt meget, for det er jo et stort setup. Der er mange ressourcer involveret, og der er enormt meget tid og også nervøsitet forbundet med at lave de her ting. Jeg tror, første gang, man prøvede at få Foo Fighters til Horsens, var for tre år siden. Så lykkedes det, og nu er vi her - ganske få dage før koncerten. Men altså, man så også for tre år siden, at Dave Grohl faldt på en scene, brækkede et ben og måtte aflyse en række koncerter. Så indtil de står her, ved man aldrig helt præcist, hvad der kan ske. Når først de er landet, og første strofe bliver spillet, så tror jeg, min mavefornemmelse bliver helt blød og lækker. Den er lidt anspændt nu, afslører Claus Visbye med et grin.

Se videoen med en større del af interviewet med Claus Visbye her.

Vi beklager, at lydkvaliteten ikke er optimal.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Annonce