Annonce
Odder

Nu sker der endelig noget: Store maskiner går løs på udskældt ruin

Tre generationer har drukket øl syd for den gamle NT-bygning, men i sidste uge var det slut, fordi der blev sat hegn op omkring hele matriklen. Dog kun i nogle dage, for i fredags stod der pludselig en gammel pavillon udenfor hegnet. Foto: Søren Gylling

Folk, der i årevis har holdt dagligt træf på matriklen, har mistet deres mødested. Men så stod der pludselig en gammel pavillon udenfor hegnet.

Annonce

Odder: I sidste uge rykkede flere store nedbrydningsmaskiner ind på arealet, der rummer de gamle NT-bygninger på Rådhusgade i Odder, og i løbet af kort tid går giganterne løs på ruinerne.

Fugerne omkring de gamle vinduer på indeholder indeholder måske det farlige stof PCB.

- Så der skal ryddes lidt op, før vi sætter helt i gang. Men så sker det endelig, siger Claus Jespersen, medejer af Jespersen Ejendomme, som planlægger at bygge forretninger og tre boligblokke på grunden.

Han fortæller også, at Jespersen Ejendomme endnu ikke har en fuldt underskrevet aftale med Rema 1000, som tidligere har meldt sin ankomst på arealet, der i dag rummer UNO-kiosken. Når aftalen er på plads, vil Jespersen Ejendomme købe kiosken af ejerne, og så vil bygningerne på det areal også blive revet ned. Men altså først, når alle aftaler er i hus, og ejerne af UNO-kiosken har haft mulighed for at lukke deres butik i god ro og orden.

Vi kan da begynde at sælge flasker, så vi kan få shinet vores nye kulturhus lidt op.

En af gutterne i pavillonen ved UNO-Kiosken
Der bliver noget at gå i gang med for det nedbrydningsfirma, som skal rive de gamle bygninger ned. Foto: Søren Gylling
Annonce

Nyt kulturhus

I forbindelse med nedrivningen, er der sat hegn op omkring hele matriklen, og enhver indtrængen er strengt forbudt.

Det betyder, at den gruppe mennesker, som i årevis har hygget sig med øl og masser af snak, har mistet deres samlingssted. Men kun indtil i fredags, hvor ejeren af UNO-Kiosken, Kim Antonsen, satte en pavillon op udenfor hegnet. Her mødes folkene nu for at klare verdenssituationen.

- Pavillonen har stået i vores have i mange år, men den bliver ikke brugt mere. Så var det, jeg tænke, at gutterne lige så godt kunne få pavillonen, som vi kalder Odder Nords Kulturhus, siger Kim Antonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce