Annonce
Debat

Nu skal vi gribe chancen for at få en ny retning for Danmark

Regeringsforhandlinger: Folketingsvalget gav et klart grønt mandat. Og et mandat til at levere på børneområdet. Det skal vi nu levere på.

SF vil have en bindende klimalov, som gør Danmark til et grønt foregangsland igen. Vi vil bekæmpe den stigende ulighed og børnefattigdom. Vi vil styrke velfærden og sikre minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Og meget mere.

Vi har fået dobbelt så mange folketingsmedlemmer som før valget, og jeg må indrømme, at jeg er lidt ekstra stolt af, at vi både har fået rigtig mange nye unge folketingsmedlemmer og rigtig mange kvinder i vores folketingsgruppe.

Forhandlingerne om en ny retning for Danmark er allerede gået i gang, og SF har hele tiden gjort det krystalklart, at vi peger på Mette Frederiksen som statsminister.

Vi vil gøre vores for at sikre, at partierne på trods af uenigheder også husker, hvad vi kan gøre sammen, hvis vi kan finde hinanden og nå til enighed. Vi må se, hvor langt vi kan nå, for vi er selvfølgelig ikke de eneste med en stribe ønsker og krav til en ny regering.

Jeg tror på, at vi kan nå hinanden, og jeg håber, at de andre partier også vil vise, at de mener det alvorligt, når de siger, de vil have en ny retning for Danmark.

Nu står vi med chancen for at gøre noget ved det, og den må vi ikke forspilde. Det kræver, at vi bøjer os mod hinanden, og at vi samtidig står fast på, at en ny regering også skal betyde en ny politik.

Det er helt tydeligt, at danskerne har stemt for at få noget helt andet, end det Lars Løkke Rasmussenog Kristian Thulesen Dahl står for. De er blevet fravalgt til fordel for mere fællesskab og højere grønne ambitioner. Nu skal vi leve op til den tillid.

For mig har det været helt fantastisk at være rundt i hele Danmark under valgkampen og opleve den opbakning, der er til SF. Det er så stort at møde vælgerne på gaden i alle landsdele og få skulderklap og pæne ord med på vejen.

Pia Olsen Dyhr
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce