Annonce
Horsens

Nu skal horsensianerne lære at sige 'vi mødes ved Kilden'

- Vandet drager, og når vi gerne må lege her, så er det jo ligesom at være barn igen, sagde Sisse Pedersen, der udnyttede en åben invitation fra borgmester Peter Sørensen (S) til at indvie "Kilden" med manér. Foto: Søren E. Alwan
Der kom både vand fra oven og fra neden, da borgmester Peter Sørensen (S) torsdag eftermiddag indviede det nye springvand på Søndergade. Tre horsensianere havde budt ind med vindernavnet, "Kilden", og en af dem kravlede en tur ned i maskinrummet for at sætte dyserne i gang.
Annonce

Horsens: Lidt regn fra oven fik torsdag eftermiddag selskab af 11 vandstråler fra neden, da Søndergades nye vandkonstruktion på pladsen foran Bytorv Horsens og Hansen/Nissen blev indviet.

- Det begynder at ligne noget, lød nogle af de indledende ord fra borgmester Peter Sørensen (S) - med tanke på renoveringen af gågaden, der er gået ind i sin afsluttende fase.

- Og det her er en markering af, at vi er ved at være i mål. Det er et nyt samlingssted, som skal indvies - en af gågadens mange nye mødepladser. Der er både noget for øjet, men ikke mindst også noget for børnene, sagde borgmesteren med henblik på, at man - på eget ansvar og med risiko for at blive våd - kan lege på vandkunsten.

- 3, 2, 1, lød det oppe fra Søndergade, og så kunne Jørgen Ostenfeldt starte de 11 dyser. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

"Vi mødes ved Kilden"

Et samlingssted skal jo have et navn. Ligesom man i efterhånden gamle dage mødtes ved byporten, skal man kunne mødes ved det nye springvand, der står på nogenlunde samme sted. Derfor iværksatte Horsens Folkeblad og Horsens Kommune sidste år en konkurrence, hvor tre personer bød ind med det navn, som en dommerkomité i sidste ende valgte.

Af de tre var Inger Algren og Jørgen Ostenfeldt mødt frem, og Peter Sørensen fremhævede især førstnævntes begrundelse for at vælge navnet "Kilden".

- Kilden var et forsamlingssted for mange horsensianere, og som Inger argumenterede for, kan man nu sige, at "vi mødes ved Kilden". Jeg kan huske, at man plejede at mødes her, dengang det var ved byporten, sagde Peter Sørensen, der også påpegede, at det var den helt rigtige måde at føre arven videre fra bygningen Kilden, som brændte for to år siden.

Annonce

Kneb en tåre ved branden

Det var også samme begrundelse, Jørgen Ostenfeldt brugte, da han satte ord på, hvorfor "Kilden" er det rigtige navn. I øvrigt lige efter han var kommet op fra vandkunstens maskinrum, der gemmer sig under Søndergade.

- Det er med udgangspunkt i bygningen på Kildegade. Jeg har været der så mange gange og spillet koncerter der, og jeg kneb en lille tåre, da den brændte ned. Så jeg synes, det er smukt, at Kilden kan blive foreviget på denne måde. Navnet er stadig deroppe, selv om vi også flytter det herned på gågaden, sagde han.

Inger Algren og Jørgen Ostenfeldt fik begge en lille anerkendelse for at have budt ind med navnet, og det vil den tredje - Per Christensen - også få. I alt havde 140 budt ind med et navn.

Vandet fra "Kilden" var faktisk ikke koldt, kunne Sisse Pedersen berette. Det har også ligget klar til indvielsen længe. Foto: Søren E. Alwan
Jørgen Ostenfeldt (t.h.) fik af Peter Sørensen det tætteste, man i denne tid kan komme på et håndtryk, da han havde startet "Kilden". Foto: Søren E. Alwan
Peter Sørensen tog sig af det formelle, inden der kunne sættes gang i hanerne. Foto: Søren E. Alwan
Man skal ned under den nye belægning for at styre vandkunsten. Foto: Søren E. Alwan
Der kom både vand fra oven og fra neden. Foto: Søren E. Alwan
De 11 dyser er vindfølsomme, fortalte Peter Sørensen. Blæser det meget, skruer de ned for styrken, så man stadig kan sidde på kanten af vandkunsten uden at blive pladdervåd. Foto: Søren E. Alwan
Inger Algren og Jørgen Ostenfeldt sørgede for at holde behørig afstand, da der skulle tages billeder. Foto: Søren E. Alwan
"Kilden" er ikke glad for frost, så vandet lukkes i de kolde vintermåneder. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce