Annonce
Brædstrup

Nu skal enlige i mandegrupper: Ældre mænd får tilbud om nyt fællesskab

Peter Als-Jensen fra Ældre Sagen i Brædstrup er en af dem, der er med til at starte det nye initiativ. Foto: Peter Hald
Ældre Sagen, Horsens Kommune og provstiet samarbejder om nyt projekt for enlige, ældre mænd. Målet er at øge livskvaliteten for mændene.

Brædstrup: Med projektet ”Vi løfter i flok - sammenhængende indsatser til gavn for ældre, enlige mænd” henvender Horsens Kommune, Horsens Provsti og Ældre Sagen sig nu med nye tilbud til enlige ældre mænd over 65 år.

- Tanken med projektet er at samle enlige, ældre mænd til fælles sammenkomster, hvor alt mellem himmel og jord kan drøftes til fælles fornøjelse. Ind imellem vil der også blive arrangeret aktiviteter, som vi i fællesskab vælger, fortæller Peter Als-Jensen fra Ældre Sagen.

I Brædstrup opretter Ældre Sagen tilbuddet "Herreværelset" med opstart i december. Herreværelset er et sted, hvor mænd mødes til hyggeligt samvær og aktiviteter såsom virksomhedsbesøg, samtaler, kortspil og meget andet.

Alle enlige mænd i Brædstrup vil få tilbudt et forebyggende hjemmebesøg, hvor der bliver tid til at tale om Herreværelset og overvejelser i forhold til at melde sig til.

Horsens Kommune har fået 1,3 mio. kr. af Socialstyrelsen til projektet, som skal løbe i to år. Målet er at oprette cirka 12 mandegrupper i hele kommunen.

- Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ, og jeg har også rost kommunen for at søge midler til sådanne projektet. Lige præcis til gruppen af enlige mænd mangler vi nogle tilbud i dag, siger Niels Rasmussen, formand for Ældre Sagen i Brædstrup.

- Vi ser tit til fællesspisning for enlige, at det er lettere at lokke de enlige kvinder ud, end det er med de enlige mænd. Jeg håber derfor, vi kan oprette en til to mandegrupper i Brædstrup. Nu kører projektet i to år, og det er mit håb, vi får startet noget godt op, som så kan køre videre af sig selv derfra, siger han.

Annonce

Vi ser tit til fællesspisning for enlige, at det er lettere at lokke de enlige kvinder ud, end det er med de enlige mænd.

Mødes i Tinghuset

Den første sammenkomst bliver onsdag 11. december klokken 11 til 13 i Tinghuset på Østergade 9 i Brædstrup. Derefter holdes to sammenkomster om måneden.

- Er der nogen, der kender nogen, der kunne have glæde af at deltage i sådanne sammenkomster, må I meget gerne lade et ord falde, siger Peter Als-Jensen.

Han kan kontaktes på tlf. 61 78 19 40, hvis man vil vide mere om projektet.

- Vi har talt os frem til, at der er omkring 130 enlige ældre mænd i Brædstrup. Vi håber, at en hel del af dem bliver interesseret i projektet, for det er noget, der kan give dem et større netværk, siger Peter Als-Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FERIE I DANMARK

En anderledes sommer: Ferie i Danmark - få inspiration her

Annonce