Annonce
Horsens

Nu skal du bestille tid for at blive corona-testet i Horsens

Da Folkebladet var forbi Casa Arena tirsdag formiddag, stod over 260 i kø. Foto Martin Søndergaard Jensen
De seneste dages timelange køer for at blive coronatestet i Horsens og Randers betyder, at Region Midtjylland fra onsdag indfører krav om tidsbestilling for test.
Annonce

Horsens: En ventetid på op mod fem-seks timer for at blive testet for corona får nu Region Midtjylland til at indføre krav om tidsbestilling til test i Horsens og Randers.

Kravet indføres fra onsdag 23. september og gælder alle former for coronatest i Horsens og Randers, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.


Det er problematisk, når folk oplever en kø på seks til syv timer, som man gjorde i forgårs (mandag, red.). Og også i dag (tirsdag, red.) har vi oplevet en meget lang kø ved Casa Arenas testcenter. Det har jeg talt med regionen om, og jeg har også brugt vendingen, at det er uholdbart.

Peter Sørensen (S)


Årsagen til de lange køer er smitteudbruddet i Københavnsområdet, der lægger beslag på store dele af Seruminstituttets analysekapacitet.

Annonce

Pres fra borgmester

I Region Midtjylland er konsekvensen øget ventetid til test for raske personer i blandt andet Horsens.

De lange køer fik tirsdag borgmester Peter Sørensen (S) til at rette henvendelse til regionen for at finde en løsning.

- Det er problematisk, når folk oplever en kø på seks til syv timer, som man gjorde i forgårs (mandag, red.). Og også i dag (tirsdag, red.) har vi oplevet en meget lang kø ved Casa Arenas testcenter. Det har jeg talt med regionen om, og jeg har også brugt vendingen, at det er uholdbart. Jeg har bedt regionen om at overveje, om man evt. kan finde andre løsninger, eksempelvis tidsbestilling, så folk ikke spilder deres tid - eller andre gode løsninger, siger Peter Sørensen.

Annonce

Flere testbiler

Foruden krav om tidsbestilling i Horsens og Randers stiller regionen også fra onsdag en testbil op i Ringkøbing  og i Gellerup ved Aarhus.

Hjemmesiden www.corona.dk er opdateret med adresser og åbningstider.

Generelt er der flere tider at vælge imellem på de store testcentre i Aarhus, Silkeborg, Viborg eller Herning, oplyser Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Hele følelses-paletten er i spil

CORONAVIRUS

Live: Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona

Hedensted For abonnenter

Polakker fik 45 kroner i timen: Byggefirma erklæret konkurs efter strid om underbetaling

Annonce