Annonce
Hedensted

Nu skal der sættes pris på lokale butikker: Detailhandelspris uddeles for første gang

Butikkerne har undervejs i coronakrisen gjort meget for at gøre kunderne trygge ved at handle. Foto: Elisabet D. Hyttel
Kunderne og et dommerpanel skal være med til at finde kandidater til Detailprisen 2020, som næste år bliver uddelt for første gang.

Hedensted: Virksomhederne har en erhvervspris, iværksætterne en iværksætterpris, men Hedensted Kommunes mange butikker har indtil nu ikke haft deres egen pris.

Det skal der laves om på, mener man fra Hedensted Erhverv, der med erhvervskonsulent Heidi Baltzer Schmidt i spidsen har sat sig for, for første gang nogen sinde, at kåre den bedste detailbutik i kommunen.

- Nogle gange bliver butikkerne, som ofte har været drevet i mange år, overset lidt. Prisen er endnu mere oplagt i denne tid, hvor vi har fået fokus på, at man skal handle, hvor man bor, forklarer Heidi Baltzer Schmidt.

Prisen bliver uddelt på den måde, at kunderne i løbet af marts kan indstille butikker til prisen. Det sker ved at udfylde en kupon, som findes i Hedensted Avis eller hos de enkelte butikker eller sende en mail. Indstillingen skal indeholde en begrundelse.

De kunder, der indstiller, er med i lodtrækningen om et gavekort til butikkerne på 500 kr.

Annonce

Dommerpanel

I løbet af april får alle nominerede butikker et klistermærke op i vinduet. Et dommerpanel bestående af syv lokale virksomhedsejere, der har berøring med detailhandlen vælger derefter otte-10 kandidater ud, inden en endelig vinder bliver kåret 4. juni 2021.

- Dommerpanelet vil kigge rigtig meget på kundernes begrundelser, på om butikkerne er omstillingsparate, nytænkende og yder den bedste service, forklarer Heidi Baltzer Schmidt.

Vinderen af Detailprisen 2021 modtager et kunstværk og en pris, begge dele designet af lokale kunstnere og virksomheder.

- Vi håber med tiden, at prisen kan få stor værdi. Også i forhold til, at borgerne opdager, at vi har rigtig mange fede butikker i vores kommune, som virkelig gør det godt, siger Heidi Baltzer Schmidt.

Annonce

Kamp under coronakrisen

Specielt i 2020 og begyndelsen af 20221 har butikkerne måtte kæmpe hårdt og være kreative, og det er noget af det, prisen vil sætte fokus på.

- Jeg tror, vi skal være glade for, at vi har mange mindre handelsbyer. Butikkerne har formået at fortælle, at det er trygt at handle her, siger Heidi Baltzer Schmidt.


Dommerpanelet vil kigge rigtig meget på kundernes begrundelser, på om butikkerne er omstillingsparate og på serviceniveauet

Heidi Baltzer Schmidt
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce