Annonce
Hedensted

Nu rulller rådhus-projektet i Tørring

Selvom der ikke er en plan for hvor de 85 kommunale medarbejdere, der fremover skal være i Tørring skal parkere, bliver bygge-projektet nu sat i gang. Foto Michael Svenningsen

Et næsten enigt byråd nikkede onsdag ja til skitseforslag om ny administrationsbygning i Tørring. Kun LA stemte imod, selvom både S, KD og SF principielt er imod at have den kommunale administration fordelt på flere adresser.

Tørring: Byggeriet af et nyt administrationshus i Tørring er nu sat på skinner, og projektet bliver i løbet af foråret færdigtegnet og udbudt i fagentrepriser.

Det besluttede Hedensted Kommunes politikere efter en kort debat til byrådsmøde onsdag eftermiddag.

Her valgte det enlige medlem fra Liberal Alliance Lars Bro at stemme imod beslutningen, fordi han mener, kommunens administrative funktioner bør være samlet på samme adresse.

Den holdning deler han med både Socialdemokratiet, Kristendemokraterne og SF, men det fik ikke de tre partiers medlemmer til på samme vis at stemme imod byggeriet i Tørring.

- Vi har forsøgt at flytte det politiske flertal i forhold til at samle administrationen. Det er ikke lykkes, så i stedet for at surmule, respekterer vi flertallet og arbejder konstruktivt, derfra, forklarede den socialdemokratiske gruppeformand Henrik Alleslev på byrådsmødet.

Annonce

Administrationshus i Tørring

I sommeren 2016 besluttede Hedensted Kommunes Byråd, at de kommunale arbejdspladser i forvaltningen for Fritid og Fællesskab, herunder teknisk forvaltning, skal flyttes fra Uldum til Tørring.Den nye administrationsbygning skal ligge centralt i Tørring. En ejendom på grunden er i efteråret revet ned for at gøre plads til den nye bygning.

Forslaget er, at der bygges en fire-etagers bygning, med plads til de 85 kommunale medarbejdere i forvaltningen for Fritid og Fællesskab. I stueplan er tanken, at der laves en café/cafeteria e.l. hvortil der er offentlig adgang. Desuden vil mødelokaler m.v. også være mulige at låne for byens borgere og foreninger. På taget indrettes der en offentlig tilgængelig tagterasse.

Byggeriet forventes at koste 41,5 mio. kr. Dertil kommer 4,6 mio. kr. til grundkøb og parkering samt 2,6 mio. kr. til at udbyde projektet som fagentreprise.

Café skal i udbud

På byrådsmødet understregede Venstre vigtigheden af, at driften af den café, der påtænkes at være i administrationshuset, skal sendes i udbud.

Dansk Folkeparti opfordrede til hurtigt at finde en løsning på, hvor de 85 kommunale medarbejdere skal parkere.

- Det har afgørende betydning, at vi får noget sat ind i forhold til den parkeringsudfordring, der vil komme. Vi vælger at placere stillinger i centerområdet, og så skal vi også være sikker på, at de parkeringspladser bliver tilvejebragt i en anstændig gåafstand fra administrationshuset, lød det fra Hans Kristian Skibby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce