Annonce
Horsens

Nu lysner det: Friluftsbad på vej til at genåbne

Hovedgård Friluftsbad er populært i sommervarmen. Nu er der udsigt til, at friluftsbadet også åbner i år. Arkivfoto: Morten Pape
Manglende retningslinjer i forhold til covid-19 har hidtil betydet, at friluftsbadet har været lukket. Nu er reglerne på plads, og der er vand i bassinet.
Annonce

Hovedgård: Skoleleverne er gået på ferie, og temperaturene er på den gode side af de 20 grader.

Den kombination plejer at få folk til at valfarte til Hovedgård Friluftsbad, men ikke i år - endnu. På grund af coronanedlukningen er friluftsbadet stadig lukket for badegæster.

Men det bliver der ændret på snarest, fortæller formand for Hovedgård Svømmeklub Helle Kurup.

- Åbningen er lige op over. Vi har fået tømt bassinet. Vi har haft en slamsuger ude for at rense det. Vi har fået nyt vand i, og lige nu afventer vi, at der bliver taget nogle prøver af vandet, og at vandtemperaturen stiger. Det tager jo noget tid at få varmet et så stort bassin op, fortæller hun.

Det er normal procedure forud for åbning af friluftsbadet, at vandet bliver skiftet ud umiddelbart før åbningen, så det er helt rent.

- Det, der er anderledes i år, er, at vi har gået og ventet på at få nogle covid-19 retningslinjer. Vi har ikke vidst, om vi overhovedet kunne åbne i denne sæson, så derfor har vi ventet med at skifte vandet, for det koster jo en bondegård at få det gjort klar, fortæller formanden.


Vi har ikke vidst, om vi overhovedet kunne åbne i denne sæson, så derfor har vi ventet med at skifte vandet, for det koster jo en bondegård at få det gjort klar

Helle Kurup


Annonce

Maksimum 50 gæster

Nu er forberedelserne forud for åbningen så fremskredne, at det kun er nogle praktiske forhold, der mangler, før der kan åbnes for offentligheden.

- Der er et firma, der skal komme og tage prøvet af vandet, og de kan ikke sige præcist, hvornår de kommer. Indholdet af kemikalier skal være i orden, før de kan sige god for det. Vandet skal have en temperatur på minimum 21 grader, så vi ikke skræmmer kunderne væk med for koldt vand. Det gode vejr hjælper selvfølgelig på det, så jeg tænker, at man snart kan hoppe i, fortæller Helle Kurup.

Regler for friluftsbadet

Hold minimum 1 meters afstand

Der må maksimalt lukkes 50 personer ind

Medbragt legetøj skal være rengjort

Man må ikke efterlade sine ting i omklædningsrummet. De skal medbringes på græsplænen

Uledsagede børn, der ikke kan svømme uden bælte og vinger, sendes hjem igen

Livreddernes anvisninger skal altid følges

Rygning og alkohol på området er ikke tilladt

Ophold i friluftsbadet er på eget ansvar

Personalet er netop blevet indkaldt for at gøre det sidste rent, få kioskvarer sat på plads, osv.

- Derudover er der nogle covid-regler, vi skal overholde. Der må f.eks. maksimum være 50 personer. På de gode sommerdage kommer der tit over hundrede, så vi har fået et klik-system, der skal sikre, at vi ikke lukker for mange ind. Derfor kan man godt risikere, at kan må vente på, at der bliver plads, fortæller formanden.

Derudover er der bl.a. regler omkring afstandskrav og brug af legesager.

- Vi må ikke have vores legesager i vandet. Man må dog gerne have sine egne legesager med, og vi må godt have noget i bassinet, der hele tiden holder sig under vandes overflade. Svømmebælter må man f.eks. gerne have på, siger formand Helle Kurup.

Den første åbningsdag er fortsat usikker, men den sidste åbningsdag i denne sæson ligger fast, den 23. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tilde blev trukket efter scooter og døde af kvæstelserne: - Hun var lyspunktet i min svigerfars liv

Annonce