Annonce
AC Horsens

Nu letter modstanden i kvindeligaen: Sådan kan HH Elite give slutspilsdrømmen ny næring i de kommende uger

Cheftræner Jan Leslie under en timeout i HH Elites overraskende storsejr på 29-18 over København Håndbold i sidste uge. Kan HH-truppen holde niveauet fra den kamp, har holdet alle muligheder for at indhente det tabte i tabellen i de kommende uger. Foto: Mads Dalegaard
HH Elite har udsigt til at lande minimum seks - og potentielt flere - point i efterårets resterende seks kampe. Noget, der bestemt er muligt, hvis holdet lever op til favoritværdigheden.

Horsens: Der har været mere end én grund til optimisme under HH Elites træninger i den forgange uge.

Var den suveræne 29-18-sejr i holdets seneste kamp mod København Håndbold ikke nok, bør et blik på kampprogrammet for de kommende uger i den grad kunne tænde en ild under HH-truppen, der står med gode kort på hånden for pointhøst.

Som avisen skrev i september, hedder det magiske tal 21,5, hvis Jan Leslie og co. skal lande en slutspilsplacering. Omregnet til grundspilssejre; ti af slagsen - hvoraf man i skrivende stund har hentet de to.

Annonce

Dermed er kravet som minimum tre sejre i de resterende seks kampe i efteråret, hvis HH Elite skal være halvvejs med den nødvendige pointhøst, når kvindeligaen går på vinterpause i slutningen af november.

Og vurderet ud fra de modstandere, der står for døren, er muligheden bestemt til stede.

Lang eftermiddag for Holstebro, hvis forsvaret holder niveau

Søndag drager holdet mod Gråkjær Arena, hvor Holstebro Håndbold venter. Vestjyderne indtager aktuelt ligaens sidsteplads og en decideret must win-kamp for HH Elite.

Jo vist - der er ingen nemme kampe. Heller ikke i bunden. Men med tanke på den fremgang, HH-spillerne viste mod først Odense håndbold på udebane og senest den altdominerende storsejr over København, vil holdet skulle decideret underpræstere for ikke at tage to point med hjem.

Holstebro Håndbold har med en kamp mindre scoret 28 mål færre end HH Elite og lukket stort set lige så mange ind.

Derfor bliver det afgørende, at HH-defensiven holder den struktur og disciplin, som var nøglen til at holde københavnerne fra fadet i Forum Horsens. København Håndbold har langt større individuel kvalitet end vestjyderne, og dem tog en stærk defensiv bestående af Stine Bodholt, Susanne Madsen, Emily Stang Sando og Chana Masson støt og roligt modet fra i seneste kamp.

De to sidstnævnte er begge på vej tilbage i topform, og leverer forsvarsaksen på bare tilnærmelsesvist samme niveau søndag, er der lagt op til en lang eftermiddag for Holstebro-skytterne.

Det bliver dog første gang i sæsonen, at HH Elite må påtage sig den absolutte favoritværdighed, og kampen bliver derfor lige så vel endnu en test af holdets mentale karakter.

Annonce

Potentiale for 14 point før vinterpause

Søndagens kamp markerer desuden et markant skifte i kampprogrammet, der i løbet af sæsonens første syv runder har været tætpakket med modstandere fra ligaens top - har det vist sig.

De færreste var på forhånd i tvivl om, at Odense Håndbold, Ikast-Herning Håndbold og Viborg HK ville indtage topplaceringerne på dette tidspunkt. Både Nykøbing F. Håndbold, Randers HK og Ajax København, som HH Elite også har krydset klinger med, har dog startet sæsonen godt og ligger alle i top otte.

Bundestriden i kvindeligaen

Sådan ser stillingen i øjeblikket ud i bunden af kvindeligaen:

8. Ajax København - 6 point (ottendepladsen giver adgang til slutspillet)

9. København Håndbold - 5 point

10. HH Elite - 4 point

11. Ringkøbing Håndbold - 4 point

12. Skanderborg Håndbold - 4 point

13. Aarhus United - 2 point

14. Holstebro Håndbold - 0 point

Med tanke på HH-ledelsens målsætning om en slutspilsplacering, når kalenderen rammer april, er det altså først nu, at holdet skal sætte sig igennem overfor de hold, som må forventes at blive direkte konkurrenter til en plads i det fine selskab.

Foruden Holstebro møder HH Elite i efterårets sidste seks kampe både Skanderborg Håndbold (aktuelt nr. 12), Ringkøbing Håndbold (aktuelt nr. 11) og Aarhus United (aktuelt nr. 13), som alle er kampe, der skal kaste to point af sig.

Kun udekampen mod Team Esbjerg er tæt på "gratis", mens hjemmekampen mod Silkeborg-Voel KFUM er et nøk op i sværhedsgrad siden København Håndbolds besøg i Forum Horsens, men det er en kamp, der kan gå begge veje.

Der er således potentiale for mellem otte og ti point i efterårets resterende kampe. Og sammenholdt med de fire, Jan Leslies tropper allerede har skrabet sammen, vil det sende holdet godt på vej mod en plads i det fine selskab.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Horsens

Knap 10.000 folkeskolelever kan måske se frem til tidlig juleferie

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Populært padelcenter solgt til stor svensk kæde: Vi har fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Anna Sophia er danmarksmester i styrkeløft - men det er et helt andet løft, hun bliver hyldet for

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Annonce