Annonce
AC Horsens

Nu letter modstanden i kvindeligaen: Sådan kan HH Elite give slutspilsdrømmen ny næring i de kommende uger

Cheftræner Jan Leslie under en timeout i HH Elites overraskende storsejr på 29-18 over København Håndbold i sidste uge. Kan HH-truppen holde niveauet fra den kamp, har holdet alle muligheder for at indhente det tabte i tabellen i de kommende uger. Foto: Mads Dalegaard
HH Elite har udsigt til at lande minimum seks - og potentielt flere - point i efterårets resterende seks kampe. Noget, der bestemt er muligt, hvis holdet lever op til favoritværdigheden.

Horsens: Der har været mere end én grund til optimisme under HH Elites træninger i den forgange uge.

Var den suveræne 29-18-sejr i holdets seneste kamp mod København Håndbold ikke nok, bør et blik på kampprogrammet for de kommende uger i den grad kunne tænde en ild under HH-truppen, der står med gode kort på hånden for pointhøst.

Som avisen skrev i september, hedder det magiske tal 21,5, hvis Jan Leslie og co. skal lande en slutspilsplacering. Omregnet til grundspilssejre; ti af slagsen - hvoraf man i skrivende stund har hentet de to.

Annonce

Dermed er kravet som minimum tre sejre i de resterende seks kampe i efteråret, hvis HH Elite skal være halvvejs med den nødvendige pointhøst, når kvindeligaen går på vinterpause i slutningen af november.

Og vurderet ud fra de modstandere, der står for døren, er muligheden bestemt til stede.

Lang eftermiddag for Holstebro, hvis forsvaret holder niveau

Søndag drager holdet mod Gråkjær Arena, hvor Holstebro Håndbold venter. Vestjyderne indtager aktuelt ligaens sidsteplads og en decideret must win-kamp for HH Elite.

Jo vist - der er ingen nemme kampe. Heller ikke i bunden. Men med tanke på den fremgang, HH-spillerne viste mod først Odense håndbold på udebane og senest den altdominerende storsejr over København, vil holdet skulle decideret underpræstere for ikke at tage to point med hjem.

Holstebro Håndbold har med en kamp mindre scoret 28 mål færre end HH Elite og lukket stort set lige så mange ind.

Derfor bliver det afgørende, at HH-defensiven holder den struktur og disciplin, som var nøglen til at holde københavnerne fra fadet i Forum Horsens. København Håndbold har langt større individuel kvalitet end vestjyderne, og dem tog en stærk defensiv bestående af Stine Bodholt, Susanne Madsen, Emily Stang Sando og Chana Masson støt og roligt modet fra i seneste kamp.

De to sidstnævnte er begge på vej tilbage i topform, og leverer forsvarsaksen på bare tilnærmelsesvist samme niveau søndag, er der lagt op til en lang eftermiddag for Holstebro-skytterne.

Det bliver dog første gang i sæsonen, at HH Elite må påtage sig den absolutte favoritværdighed, og kampen bliver derfor lige så vel endnu en test af holdets mentale karakter.

Annonce

Potentiale for 14 point før vinterpause

Søndagens kamp markerer desuden et markant skifte i kampprogrammet, der i løbet af sæsonens første syv runder har været tætpakket med modstandere fra ligaens top - har det vist sig.

De færreste var på forhånd i tvivl om, at Odense Håndbold, Ikast-Herning Håndbold og Viborg HK ville indtage topplaceringerne på dette tidspunkt. Både Nykøbing F. Håndbold, Randers HK og Ajax København, som HH Elite også har krydset klinger med, har dog startet sæsonen godt og ligger alle i top otte.

Bundestriden i kvindeligaen

Sådan ser stillingen i øjeblikket ud i bunden af kvindeligaen:

8. Ajax København - 6 point (ottendepladsen giver adgang til slutspillet)

9. København Håndbold - 5 point

10. HH Elite - 4 point

11. Ringkøbing Håndbold - 4 point

12. Skanderborg Håndbold - 4 point

13. Aarhus United - 2 point

14. Holstebro Håndbold - 0 point

Med tanke på HH-ledelsens målsætning om en slutspilsplacering, når kalenderen rammer april, er det altså først nu, at holdet skal sætte sig igennem overfor de hold, som må forventes at blive direkte konkurrenter til en plads i det fine selskab.

Foruden Holstebro møder HH Elite i efterårets sidste seks kampe både Skanderborg Håndbold (aktuelt nr. 12), Ringkøbing Håndbold (aktuelt nr. 11) og Aarhus United (aktuelt nr. 13), som alle er kampe, der skal kaste to point af sig.

Kun udekampen mod Team Esbjerg er tæt på "gratis", mens hjemmekampen mod Silkeborg-Voel KFUM er et nøk op i sværhedsgrad siden København Håndbolds besøg i Forum Horsens, men det er en kamp, der kan gå begge veje.

Der er således potentiale for mellem otte og ti point i efterårets resterende kampe. Og sammenholdt med de fire, Jan Leslies tropper allerede har skrabet sammen, vil det sende holdet godt på vej mod en plads i det fine selskab.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kom med backstage hos Horsens-bandet Bænch på Wall of Sound: 'En for alle, og alle for Brille!'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Video: Horsens rykker sammen i bussen igen, siger lettet festivalleder

Horsens For abonnenter

- Det er et mareridt at komme hjem efter kl. 16: Nu er område med 1837 beboere i spil til betalingsparkering

Brædstrup

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Navne

Peter Frandsen fylder 100 år: Kom først på plejehjem for to måneder siden

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Horsens

Kommunen vil ikke være lyseslukker: Gadebelysning om natten bevares, da der ikke er penge at spare ved at slukke den

Hedensted For abonnenter

Politi og kommune vil ikke kommentere på forældrekritik i kølvandet på overgrebs-sag: - Men generelt informerer vi hinanden

Horsens

Psykisk sårbare kæmper mod spareforslag, der vil ramme deres værested i Tordenskjoldsgade

Erhverv

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Brædstrup

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Krigen er rykket tættere på: Freden skal dagligt vindes og er værd at kæmpe for

AC Horsens

Fyrtårn i forsvaret har vokseværk: Kiilerich peger på denne styrke som årsag til de gode præstationer

Annonce