Annonce
Hedensted

Nu kommer nye sommerhuse til Juelsminde: Minister siger god for 194 af slagsen

Hedensted Kommune har fået tilladelse til at udlægge to områder til sommerhusgrunde. Det éne ligger på markareal ud mod Frede Juels Vej. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har godkendt rammerne for udlæg af nye sommerhusgrunde i Hedensted Kommune og 19 andre kommuner.

Juelsminde: Hedensted Kommune har onsdag fået statens endelige tilladelse til at udlægge nye, kystnære sommerhusgrunde.

Det er den nyslåede erhvervsminister Simon Kollerup (S), der med udstedelsen af et landsplandirektiv har givet grønt lys til 194 sommerhusgrunde i Hedensted Kommune. Direktivet åbner samlet set for 2027 grunde i 19 kommuner.

Nyheden glæder naturligvis borgmester Kasper Glyngø (S).

- Det er det, vi har ventet på. Nu glider vi over en lokalplan-proces. Den tager nok et år til halvandet, så vi er henne i foråret 2021, før vi er færdige med den del, siger han.

Lokalplanen er den detaljerede plan for, hvordan et område skal udvikles.

Annonce

Det er det, vi har ventet på. Nu glider vi over en lokalplan-proces. Den tager nok et år til halvandet, så vi er henne i foråret 2021, før vi er færdige med den del.

Kasper Glyngø (S), borgmester.

Fordelt på to områder

Af de 194 grunde knytter 100 sig til et område ved Juelsminde. Det grænser op mod Klakringvej ved Boestholtvej.

De resterende 94 sommerhusgrunde må udlægges på et område ved Pøt Strandby. Det går ud mod Frede Juels Vej og delvist ud mod Skovkrogen.

Arealerne ejes af private.

- Vi har haft en indledende dialog med lodsejerne. Næste step bliver at gå lidt nærmere ind i det med dem, siger borgmester Kasper Glyngø.

Er blevet kritiseret

Allerede i december 2018 indgik den daværende V-K-Regering, DF og S aftalen om fordelingen af sommerhusgrunde og sendte den i høring.

Danmarks Naturfredningsforening kritiserede flere ting ved aftalen, som indebærer, at kommunerne fører 1362 gamle og ubebyggede sommerhusgrunde tilbage til landzone.

Naturfredningsforeningen kaldte flere af tilbageføringerne for fiksfakserier, heriblandt Hedensted Kommunes tilbageføring af et areal på 3,3 hektar i Snaptun. Det ligger inden for strandbeskyttelseslinjen og er derfor ikke brugbar til sommerhuse længere. Dermed er det ikke en reel tilbageføring, mener foreningen.

Landets kommuner kan også i år søge om nye sommerhusgrunde.

Fristen er 19. december, men Hedensted Kommune har aktuelt ikke planer om at indgive en ansøgning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce