Annonce
Horsens

Nu kommer Foo Fighters-gæsterne til Horsens: Juletog tager imod

Michael Patrick Nielsen fra Fredericia har købt billetten til aftenens koncert for et halvt år siden. Tirsdag eftermiddag lå den hjemme på spisebordet i Fredericia. - Men den skal nok nå til Horsens, inden koncerten går i gang, lød det fra den optimistiske og lidt glemsomme koncertgæst. Foto: Anne Birch
Horsens' juletog fik tirsdag eftermiddag nyt liv som "Foo Foo Expressen", der skulle fragte forventningsfulde koncertgæster til forfest på Det Gule Pakhus før aftenens koncert med Foo Fighters på Fængslet.

Horsens: - Velkommen til Horsens. Byen der har fostret både Vitus Bering og Frank Panduro. Se det er noget at være stolt af. Vi kører jer til byens første, bedste og eneste Foo Fighters forfest. Bare hop ind.

Der er langt fra julens fredelige ture med børn og barnlige sjæle rundt i Horsens til den tur, Horsens' juletog er på tirsdag eftermiddag.

I dagens anledning er det sorte tog omdøbt til "Foo Foo Expressen", og fra chaufførsædet fragter Tommy Nielsen på vegne af Det Gule Pakhus forventningsfulde fans fra banegården i Horsens til Det Gule Pakhus på Madevej, hvor der fra klokken 13 har været gang i en forfest med tre lokale bands - Footos, Kalik og Closeminde, der varmer op til aftenens store Foo Fighters koncert på Fængslet.

På siden af toget laver Jon Stage akrobatiske kunster, mens han med trompet, fagter og høje råb forsøger at lokke endnu flere kunder til "Foo Foo Expressen".

Det er musikken, der er fed. Og teksterne. Og hans (forsanger Dave Grohl, red.) performance. Han er helt vildt sej.

Michael Patrick Nielsen, Foo Fighters-fan, Fredericia

Billetterne ligger på spisebordet

I toget sidder Dan Nielsen fra Fredericia, som sammen sin kone, sin søn og sin reservesøn har taget turen til Horsens for at komme til koncert.

Han glæder sig - selvom billetterne lige nu ligger hjemme på spisebordet og skal fragtes til Horsens af en venlig sjæl, før aftenens koncert kan nydes.

- Vi har købt billetterne for over et halvt år siden. Vi skulle have oplevet Foo Fighters sidste år i Hamborg, men vi måtte aflyse på grund af noget arbejde. Jeg har altid drømt om at opleve dem live, så det er så stort, at det nu skal lykkes, siger han.

Hans søn Michael Patrick Nielsen er enig.

- Det er virkelig sådan, at jeg har talt ned på arbejde de seneste dage. Det bliver så stort, siger han, der ikke er bleg for at indrømme, at han deler musiksmag med sin far. I hvert fald når det handler om Foo Fighters.

- Det er musikken, der er fed. Og teksterne. Og hans (forsanger Dave Grohl, red.) performance. Han er helt vildt sej, lyder det fra den forventningsfulde fan.

Skepsis breder sig

I Emil Møllers Gade bliver der skruet op for musikken i Foo Foo Expressen, mens forbipasserende ser undrende til, og et par udenlandske Foo Fighters-fans lidt forskrækkede takker nej til et lift.

- De fatter ikke, hvad det handler om. Det er jo for fedt det her. Og lidt mærkeligt, lyder det fra en af de passagerer, der er blevet samlet op undervejs, mens han knapper en Underberg op og skåler med sin kammerat.

Fra chaufførpladsen lægges der nu op til musikquiz.

- Hvad er det her, råber Tommy Nielsen og skruer op for musikken.

- "Another Round", lyder det i kor fra de rutinerede fans, som får en trompet-salut - og en tak opad på volumenknappen - som belønning for det rigtige svar.

På vej ned ad Madevej breder skepsissen sig i toget.

- Hvor fanden kører vi hen? Er vi på vej ud i skoven? Her havde vi i hvert fald aldrig selv fundet ned, siger Dan Nielsen, mens han spejder efter forfesten.

Et smil breder sig på hans ansigt, da han ser det store telt med scene, der er stillet op foran Det Gule Pakhus, hvor der allerede er gang i festen.

Efter at have sat de glade gæster af vender "Foo Foo Expressen" om og kører mod banegården igen. På jagt efter flere fans, der skal lokkes til forfest.

Der forventes omkring 20.000 fans til aftenens koncert.

Dan Nielsen (t.h) og hans kone, søn og reservesøn havde taget turen fra Fredericia for at komme til Foo Fighters-koncert i Horsens. Og de blev glædeligt overrasket over både "Foo Foo Expressen" og forfesten på Det Gule Pakhus. Foto: Anne Birch
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce