Annonce
Horsens

Nu kommer der p-skilte op i inderhavnen i Horsens

Efter en tur i plan- og miljøudvalget bliver cirka 50 kommunale p-pladser nu skiltet på inderhavnen i Horsens. Pladserne er afmærket med rødt på kortet her. Kort: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering og Jens Julius
Cirka 50 kommunale p-pladser tæt på den gamle toldbod får to timers parkering i tidsrummet kl. 9-17.

Horsens: Snart sættes der skilte med parkeringsregler op på inderhavnen i Horsens.

- Jeg er særdeles godt tilfreds, siger det konservative byrådsmedlem Esben Hedeager, der har spurgt den kommunale forvaltning til sagen i det meste af 2019.

Folkebladet skrev om p-pladserne i december, og siden har Hedeager bragt den manglende skiltning op for plan- og miljøudvalget, hvor han selv er medlem. K-politikeren melder om fuld politisk opbakning i udvalget til at få skilte op, så det er klart for alle, hvad der op og ned i forhold til parkering.

Omdrejningspunktet er cirka 50 kommunale pladser ikke langt fra havnebassinet. Omkring 20 ligger ud mod Niels Gyldings Gade - lige inden man drejer mod Søndre Kaj og Hornsyld Købmandsgaard - mens cirka 30 pladser ligger over for virksomheden Nine United, der har hjemme i den gamle toldbod.

Hidtil har der ikke være skiltet, og det har længe undret Esben Hedeager.

- Det er en offentlig havn, og der burde have været skiltet fra start - men bedre sent end aldrig. Et af stativerne til et skilt står der stadig, så der behøver end ikke at blive gravet, siger byrådspolitikeren.

Annonce

Det er en offentlig havn, og der burde have været skiltet fra start - men bedre sent end aldrig.

Esben Hedeager (K)

Har ikke kendt til pladserne

En af hans bevæggrunde for at gå ind i sagen er, at beboere på Ole Worms Gade, Gersdorffsgade og Stjernholmsgade får bøder for at holde skævt på overfyldte gader, blandt andet fordi mange ikke har vidst, at der er en offentlig p-mulighed på den anden side af Niels Gyldings Gade.

Kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen har tidligere i Folkebladet slået fast, at der intet hemmeligt er ved pladserne, og at det i dag er vejloven, der er gældende, når der nu ikke er skiltet. "Sådan er det flere steder i kommunen", lød det fra ham 19. december.

Når skiltene kommer op, bliver der to timers parkering i tidsrummet fra kl. 9 til kl. 17 på hverdage og formentlig i nogle formiddagstimer om lørdagen. Der bliver fri parkering i de resterende timer i døgnet.

Niels Peter Bøgballe, som er næstformand i plan- og miljøudvalget, stillede på vegne af Socialdemokratiet forslag om tidsbegrænset parkering for at sikre flow i parkeringen, og den løsning var det samlede udvalg med på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Horsens

Bygholm Sø klarede weekendens store mængder regn: Vi har været meget spændte

Annonce