Annonce
Horsens

Nu kommer der endnu et lyskryds i Vestbyen

Horsens Kommune er gået i gang med at etablere et lyskryds i krydset mellem Lovbyvej og Vestergade i Horsens. Lyskrydset er efter planen færdigt om to uger. Foto: Horsens Kommune
Bilister på Vestergade kan de kommende uger se frem til mere vejarbejde. Men så skulle der også være ro i området. I hvert fald i en periode, lover kommunens trafikchef.
Annonce

Horsens: Endnu et lyskryds er nu undervejs i den vestlige del af Horsens.

I løbet af de kommende to uger etablerer Horsens Kommune et lyskryds i krydset mellem Lovbyvej og Vestergade.

Krydset skal være med til at sikre en bedre afvikling af trafikken i det meget trafikerede område omkring Horsens Statsskole, hvor Horsens Gymnasiums elever også skal gå fra næste skoleår.

- Med lyskrydset forbedrer vi adgangsforholdene til og fra Horsens Statsskole samt de boliger, der ligger i området. Når der i dag er meget trafik i området, kan det tage tid at komme fra Lovbyvej og ud på Vestergade eller Silkeborgvej. Ved at etablere et lyskryds sikrer vi en bedre styring af trafikken og dermed en bedre trafikafvikling fra området, forklarer Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald og Trafik i Horsens Kommune i en pressemeddelelse, hvor han også oplyser, at der bliver etableret en højresvingsbane for bilister, der kommer fra vest og skal ind på Lovbyvej.

Senere er det også planen at spærre adgangen fra Schüttesvej til Lovbyvej, så man kan undgå smutvejstrafik i området.

- En del bilister bruger i dag Lovbyvej som en genvej fra Schüttesvej til Vestergade, og den trafik vil vi gerne have væk fra boligkvarteret, siger Allan Lyng Hansen, der oplyser, at adgangen til Lovbyvej fra Schüttesvej først spærres, når Schüttesvej som planlagt udvides fra to til fire spor.

Annonce

Tre tætte lyskryds

Når lyskrydset mellem Vestergade og Lovbyvej er færdigt, vil der være tre lyskryds over en strækning på godt 500 meter for trafikanterne i den vestlige del af byen. Det gælder det allerede eksisterende kryds mellem Silkeborgvej og Schüttesvej, et helt nyt lyskryds, der netop er etableret ved Emil Møllers Gade/Vestergade og så altså lyskrydset ved Lovbyvej/Vestergade.

Arbejdet med krydset ved Emil Møllers Gade og gravearbejde i forbindelse med bl.a. kloakseparering i området har gjort det til en besværlig omgang at være bilist på Silkeborgvej og Vestergade i løbet af foråret.

Men Allan Lyng Hansen lover, at bilisterne snart får lidt ro i området.

- Vi er klar over, at der har været en del vejarbejde på strækningen hen ad Vestergade og Silkeborgvej det seneste stykke tid. Det skyldes, at vi har etableret det nye lyskryds ved Emil Møllers Gade og Vestergade, og at Samn Forsyning har gennemført et større gravearbejde. Når vi er færdige med krydset ved Lovbyvej om ca. to uger, er vi til gengæld færdige med at arbejde på denne strækning, inden vi senere går i gang med udvidelsen af Schüttesvej, siger Allan Lyng Hansen.

Det er planen at holde trafikken på Vestergade åben i begge retninger i forbindelse med etableringen af lyskrydset ved Lovbyvej, men kommunen opfordrer til, at bilister er opmærksomme på, at der kan være hastighedsbegrænsninger i forbindelse med vejarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce