Annonce
112

Genåbning på Enner Mark: Indsatte kan igen få besøg og komme på udgang

Arrestanter i Enner Mark Fængsel og landets øvrige arrester kan nu se frem til at få besøg igen. Det har ellers været lukket som følge af corona-nedlukningen, og det fik for et par uger siden 44 arrestanter i Enner Mark Fængsel til at lave en underskriftsindsamling og klage til Kriminalforsorgen og Sundheds- og Ældreministeriet over forholdene i arresten. Arkivfoto: Gitte Gry
Arrestanter i landets fængsler kan igen se frem til at få besøg, når Kriminalforsorgen åbner for en mere normal drift af fængslerne. De manglende besøg fik tidligere arrestanterne i Enner Mark Fængsel til at klage.
Annonce

Horsens: Indsatte i landets fængsler skal igen arbejde på fuld tid.

De får igen mulighed for at komme på udgang, og så kan varetægtsfængslede indsatte i arresterne atter få besøg fra 12. juni.

Dermed har Kriminalforsorgen taget endnu et skridt mod en normal hverdag i fængslerne, efter at fængslerne i marts lukkede helt ned på grund af coronavirus, oplyser Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

I de seneste uger er der sket en gradvis genåbning af fængslerne, og for et par uger siden blev det muligt for indsatte at få besøg af pårørende.

Det gjaldt dog ikke for indsatte i arresten, og det fik 44 arrestanter i Enner Mark Fængsel til at klage til Kriminalforsorgen og Sundheds- og Ældreministeriet.

Annonce

Psykisk tortur

Her fremhævede de, at informationsniveauet var for ringe, at deres rettigheder blev krænket, og at det var en stor psykisk belastning.

- Den manglende kontakt med vores pårørende kan sidestilles med psykisk tortur, lød det blandt andet fra klagerne, der også slog ned på, at de har fået frataget retten til psykologhjælp og misbrugsbehandling under coronanedlukningen.

- Vi føler os krænket af dette brud på vores rettigheder. Desuden føler vi os totalt overset, da vi ingen information får, lød det fra de indsatte i et følgebrev, der blev sendt til Horsens Folkeblad sammen med en kopi af klagen.

Annonce

Vi har gjort alt

Institutionschef på Enner Mark Fængsel, Anette Bækgaard Jacobsen, bekræfter over for avisen, at hun har modtaget klagen fra arrestanterne.

- Vi forstår godt, at de er frustreret og trætte af det, men det er vilkårene for os alle sammen i øjeblikket. Enner Mark er præget af Covi- 19 lige som resten af samfundet, og det har også påvirket vores indsatte. Men det er min opfattelse, at vi gjort alt, hvad vi kan for at kompensere hver gang, der har været mulighed for det, siger Anette Bækgaard Jacobsen.

Annonce

Slut med spillekonsol

Normaliseringen af driften i alle landets fængsler indebærer blandt andet, at nyindsatte ikke længere skal i karantæne, når de begynder en afsoning eller varetægtsfængsles.

Desuden kan indsatte igen komme på udgang fra 15. juni, og så bliver beskæftigelsen i fængsler og arrester normal, så de indsatte igen tilbydes arbejde, uddannelse og misbrugsbehandling på fuld tid.

Til gengæld afskaffes nogle af de særtiltag, der har været iværksat under coronakrisen. Det betyder et farvel til gratis udlån af spillekonsoller og muligheden for at anvende private mobiltelefoner i åbne fængsler.

Annonce
Annonce
Skanderborg

Tyve stjal pengeskab fra skole

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce