Annonce
Horsens

Nu kan du stævne din nabo med et klik med musen

Arkivfoto: Palle Herløv
Annonce
HORSENS - Fra i dag dømmer Retten i Horsens og Vestre Landsret fotokopier, frimærker og tunge ringbind ude og rykker de civile retssager online.

Det sker i forbindelse med en digitalisering af domstolenes sagdbehandling, som har været undervejs længe, og hvor Horsens har været udvalgt som pilotembede.

- Det betyder, at man fremover kan sidde hjemme i sofaen, oprette sagen og betale retsafgiften. Det eneste, man skal bruge, er sit NemID, siger Ingrid Thorsboe, der er byretspræsident ved Retten i Horsens til DR Østjylland.

Hun erkender, at sagsportalen, der rulles ud til resten af landet i foråret, vil stille krav til borgernes it-færdigheder, men hun kalder moderniseringen nødvendig.

- Fordelene for alle parter er jo, at det bliver utroligt nemt at få overblik over sagen. Alle sagens dokumenter vil ligge digitalt, så de kan tilgås af alle. Man kan også se, hvor langt sagen er kommet, siger Ingrid Thorsboe.

- Det er også grunden til, at vi tror, at det vil give en betydeligt hurtigere sagsbehandling. I hvert fald når systemet er kørt ind og de værste børnesygdomme overstået.
På sigt skal alle borgere anmelde digitalt, og kun folk, der ellers er fritaget fra digital post, kan få lov til at gøre det på gammeldags vis.

Ingrid Thorsboe vil ikke afvise, at det nu vil vælte ind med stævninger fra østjyder, der har set sig sure på naboens høje træ eller eksmandens formue.

- Men vi laver en kvalitetskontrol af det, der kommer ind. Vi kontrollerer, om der rent faktisk er grundlag for at stævne, om stævningen er udfyldt korrekt, og om der er nedlagt en påstand, som i realiteten kan behandles ved domstolene, siger hun.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Horsens

HFS fik uafgjort efter flot indsats

Annonce