Annonce
Biler

Nu kan du få en MG-pickup

Det hæderkronede sportsvognsmærke MG findes nu også i en pickup-version med mere adstadige køreegenskaber. Foto: MG
Det kinesisk ejede MG vokser videre og bygger nu varevogne med det historiske logo. Dog foreløbig kun i Asien.
Annonce

Der er sikkert en og anden MG-entusiast, som får kaffen galt i halsen. Men den er god nok, nu findes logoet for det engang så ærkebritiske sportsvognsmærke også på snuden af en pickup. Det er dog kun i Thailand, hvor pickupper udgør halvdelen af det totale salg.

Bagved står den kinesiske bilproducent Saic, der erhvervede sig rettighederne til MG-mærket i 2004 og siden har udvidet paletten af modeller. Senest er pickuppen Extender kommet til. Den bygger på en SAIC Maxus T70 pickup, der har en 2,0 liters turbodieselmotor og seks trins automatgear.

Annonce

Bred vifte

Som vi fortalte om for nylig, kommer der nu også en elektrisk MG, som forventes at lande på vore breddegrader i løbet af næste år. Det er den middelstore crossover MG ZS EV med en rækkevidde på 263 km, der lanceres i England og en række europæiske lande i efteråret. Danske planer kendes dog endnu ikke.

Saic producerer en række modeller som MG3, MG5 og MG6, der er sedaner, og crossovere som MG ZS og MG GS. Det sker i Kina til det lokale marked. Her er der allerede tidligere på året lanceret en anden MG varevogn, kaldet V80, der bygger på Saic Maxus V80.

Den kinesiske bilproducent havde i årene 2011-2016 produktion af flere modeller i England. Men de blev ikke solgt til andre lande i Europa. MG startede en produktion i Thailand i 2014, mens endnu en fabrik, som Saic har købt fra General Motors i Indien, startede med produktion i 2017.

Annonce

Omtumlet tilværelse

Det oprindelige MG har rødder tilbage til 1924. Men MG Rover gik konkurs i starten af dette årtusinde, efter et omtumlet ejerskab, hvor bl.a. BMW havde været inde over, og der var bygget biler sammen med Honda.

Herhjemme er det især de klassiske MGA, MGC og ikke mindst MGB-sportsvogne, som hænger ved og har mange fans i klubregi. Især MGB, der blev produceret til et stykke op i 1980’erne, findes i et pænt antal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce