x
Annonce
Kultur

Nu kan du blive drop in-døbt i Horsens

Man behøver ikke være en lille, nuser baby i fint tøj for at blive døbt. Det faktum understreger Klosterkirken i Horsens ved at tage konceptet drop in-dåb til sig. Alle, der vil døbes, er velkomne, lyder det fra kirken. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Tidsbestilling og dåbskjole er ikke nødvendig i Klosterkirken 29. februar.

Horsens: Du kan købe drive in-fastfood og drive in-bagerbrød. Snart kan du også blive drop in-døbt i Horsens.

Drop in-dåb er en nyere opfindelse i landets folkekirker, hvor man hverken behøver dåbskjole eller tidsbestilling for få vand i hovedet og tilhørende velsignelse. I Horsens er det Klosterkirken, der tager muligheden op, og første mulighed for interesserede bliver 29. februar kl. 14-17, oplyser kirken i en pressemeddelelse.

- Drop in-dåb er et tilbud til de mennesker, der ikke blev døbt, da de var små og aldrig fik det gjort efterfølgende - måske fordi de mangler en invitation og anledning. Den kommer så nu, forklarer Ane Helgestad Bjerregaard, der er tovholder på projektet og præst i Klosterkirken.

Annonce

Overraskende interesse

Kirken vurderer, at der er behov for drop in-dåb-muligheden, der har eksisteret herhjemme siden 2017.

Sidste år blev 953 personer døbt på den måde, og provst i Horsens Provsti Annette Bennedsgaard er overrasket over omfanget.

Hun har dog et bud på en forklaring på interessen, som ifølge hende ikke bare afspejler et københavner-fænomen, selv om det var kirker i hovedstaden, der først tog ideen til sig

- Nogle synes, at man bedre kan se sig selv i en drop in-dåb end i en traditionel gudstjeneste. Og med Luther er vi jo i Folkekirken ikke stivnet i en bestemt form. Det vigtige er dåben: At alle, der gerne vil døbes, finder en god lejlighed til det, udtaler Annette Bennedsgaard.

Ud over premieren 29. februar er der flere drop in-dåbsdage forude, oplyser kirken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Horsens

Kommunen gør klar til genåbning: - Opgaven bliver at skabe en tryg situation for alle

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce