Annonce
Horsens

Nu kan der snart bygges på Nopa-grunden og Jernlageret

Lokalplanen for Nopa-grunden og Jernlageret omfatter op til små 80.000 kvm bebyggelse. I lokalplanforslaget indgår bl.a. et 20 etager højt tårn. Visualisering: Arkitektfirmaet RUM
horsens - Med rammelokalplanen for Nordhavnen i hus kunne politikerne i teknik- og miljøudvalget gå videre til næste punkt på dagsordnen, nemlig det hidtil største lokalplanforslag på Nordhavnen - for det areal, der i dag rummer virksomheden Nopa Nordic og Jernlageret.

Der er tale om op til små 80.000 kvm bebyggelse med omkring 300 nye boliger, dagligvarebutik, caféliv, liberalt erhverv - og første etape af en omtrent 30 meter bred kanal, der skærer sig igennem området.

Det er også her, at der efter planen skal bygges et 20 etager højt tårn, som kan stå som et vartegn for den nye bydel.

Bag planen står OMJ Ejendomme A/S og arkitektfirmaet RUM, begge med base i Horsens. Teknik- og miljøudvalget sagde god for, at byrådet i næste uge sender lokalplanforslaget i offentlig høring.

Realiseres over syv år

OMJ Ejendomme var de eneste, der for et års tid siden bød ind på at købe og udvikle Jernlageret, da ejeren, Horsens Kommune, satte grunden i udbud. Virksomhedens ejer og direktør Ole Mortensen har tidligere sagt, at han forventer at kunne realisere hele planen over syv år.

Første etape forventes at være dagligvarebutik, bageri og boliger på den del, der kendes som Nopa-grunden.

Det er ikke tilfældigt, at byggeriet lægger ud på Nopa-grunden, sagde han til Horsens Folkeblad i marts.

- Når vi udvikler området indefra og ud, undgår vi bebyggelse, som i kortere eller længere tid ligger adskilt fra byen med henlagte havnearealer, sagde han.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce