Annonce
Horsens

Nu kan der snart bygges på Nopa-grunden og Jernlageret

Lokalplanen for Nopa-grunden og Jernlageret omfatter op til små 80.000 kvm bebyggelse. I lokalplanforslaget indgår bl.a. et 20 etager højt tårn. Visualisering: Arkitektfirmaet RUM
horsens - Med rammelokalplanen for Nordhavnen i hus kunne politikerne i teknik- og miljøudvalget gå videre til næste punkt på dagsordnen, nemlig det hidtil største lokalplanforslag på Nordhavnen - for det areal, der i dag rummer virksomheden Nopa Nordic og Jernlageret.

Der er tale om op til små 80.000 kvm bebyggelse med omkring 300 nye boliger, dagligvarebutik, caféliv, liberalt erhverv - og første etape af en omtrent 30 meter bred kanal, der skærer sig igennem området.

Det er også her, at der efter planen skal bygges et 20 etager højt tårn, som kan stå som et vartegn for den nye bydel.

Bag planen står OMJ Ejendomme A/S og arkitektfirmaet RUM, begge med base i Horsens. Teknik- og miljøudvalget sagde god for, at byrådet i næste uge sender lokalplanforslaget i offentlig høring.

Realiseres over syv år

OMJ Ejendomme var de eneste, der for et års tid siden bød ind på at købe og udvikle Jernlageret, da ejeren, Horsens Kommune, satte grunden i udbud. Virksomhedens ejer og direktør Ole Mortensen har tidligere sagt, at han forventer at kunne realisere hele planen over syv år.

Første etape forventes at være dagligvarebutik, bageri og boliger på den del, der kendes som Nopa-grunden.

Det er ikke tilfældigt, at byggeriet lægger ud på Nopa-grunden, sagde han til Horsens Folkeblad i marts.

- Når vi udvikler området indefra og ud, undgår vi bebyggelse, som i kortere eller længere tid ligger adskilt fra byen med henlagte havnearealer, sagde han.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce