Annonce
Horsens

Nu kan der snart bygges på Nopa-grunden og Jernlageret

Lokalplanen for Nopa-grunden og Jernlageret omfatter op til små 80.000 kvm bebyggelse. I lokalplanforslaget indgår bl.a. et 20 etager højt tårn. Visualisering: Arkitektfirmaet RUM
Annonce
horsens - Med rammelokalplanen for Nordhavnen i hus kunne politikerne i teknik- og miljøudvalget gå videre til næste punkt på dagsordnen, nemlig det hidtil største lokalplanforslag på Nordhavnen - for det areal, der i dag rummer virksomheden Nopa Nordic og Jernlageret.

Der er tale om op til små 80.000 kvm bebyggelse med omkring 300 nye boliger, dagligvarebutik, caféliv, liberalt erhverv - og første etape af en omtrent 30 meter bred kanal, der skærer sig igennem området.

Det er også her, at der efter planen skal bygges et 20 etager højt tårn, som kan stå som et vartegn for den nye bydel.

Bag planen står OMJ Ejendomme A/S og arkitektfirmaet RUM, begge med base i Horsens. Teknik- og miljøudvalget sagde god for, at byrådet i næste uge sender lokalplanforslaget i offentlig høring.
Annonce

Realiseres over syv år

OMJ Ejendomme var de eneste, der for et års tid siden bød ind på at købe og udvikle Jernlageret, da ejeren, Horsens Kommune, satte grunden i udbud. Virksomhedens ejer og direktør Ole Mortensen har tidligere sagt, at han forventer at kunne realisere hele planen over syv år.

Første etape forventes at være dagligvarebutik, bageri og boliger på den del, der kendes som Nopa-grunden.

Det er ikke tilfældigt, at byggeriet lægger ud på Nopa-grunden, sagde han til Horsens Folkeblad i marts.

- Når vi udvikler området indefra og ud, undgår vi bebyggelse, som i kortere eller længere tid ligger adskilt fra byen med henlagte havnearealer, sagde han.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce