Annonce
Horsens

Nu kan der bygges nye boliger på havnen og i Bygholm Bakker

Boligprojektet Honnørkajen, 245 boliger på Nordhavnen, er nu politisk vedtaget i byrådet. Byggeriet går efter planen i gang i efteråret 2020 og ventes færdigt i slutningen af 2022. Visualisering: GinnerupArkitekter
Lokalplanforslag for to markante boligbyggerier, Honnørkajen og Rantzausbakke, blev vedtaget på byrådsmødet mandag aften. Der er nu givet grønt lys til byggeriet af små 600 boliger.
Annonce

Horsens: Horsens Byråd har nu givet endeligt grønt lys til byggeriet af i alt små 600 boliger på Nordhavnen og i Bygholm Bakker.

Lokalplanforslagene for Honnørkajen og Rantzausbakke har været i offentlig høring, og de blev begge vedtaget med et stort flertal på byrådsmødet mandag aften.

Birch Ejendommes udstykning Rantzausbakke i Bygholm omfatter 350 boliger i tre enklaver, Engen, Lunden og Bakken, med hver deres udtryk, og et fælleshus.

I høringssvarene har der fra naboerne i udstykningerne Munksbakke og Normannshave især været bekymring over højden på byggeriet. Der var lagt op til, at der skulle gives dispensation til en højde på 23 meter i karré-bebyggelsen Engen, men i økonomi- og erhvervsudvalget er det blevet slået fast, at byggeriet skal holde sig på maksimum fem etager og 20 meter.

Højden på byggeriet gjorde, at Venstre, DF og Konservative forbeholdt sig deres stillingtagen, da sagen blev behandlet i plan- og miljøudvalget.

- Man ville nogle steder gå fra seks etager og ned til fem etager, men samtidig hæve højden til 23 meter. Det ville vi ikke kunne forsvare, og det er godt, at det nu er slået fast, at den maksimale højde er 20 meter, og at den højde ikke vil ændre på det arkitektoniske udtryk i bebyggelsen, sagde Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, på byrådsmødet.

Enhedslistens Lisbeth Torfing valgte at stemme nej til lokalplanforslaget, som hun har gjort tidligere med andre udstykninger i Bygholm Bakker, fordi byggeriet skrider et godt stykke ind over skovbyggelinjen. Også Anni Jakobsen (DF) valgte at stemme nej, fordi området har "principiel betydning" for hende, som gruppeformand Michael Nedersøe (DF) udtrykte det.

Rantzausbakke opføres i tre etaper.

På mange måder er det et godt projekt. Der er almene boliger og intime gårdrum, hvor der ikke er så meget blæst. Men sigtelinjerne bliver ikke respekteret, og derfor kan jeg ikke stemme for.

Lisbeth Torfing (EL), byrådsmedlem

Annonce

Debat om sigtelinjer

Honnørkajen med i alt 245 boliger på Nordhavnen fik pæne ord med på vejen fra samtlige partier inden vedtagelsen. To partier, Enhedslisten og Konservative, valgte dog alligevel at stemme imod lokalplanforslaget.

- På mange måder er det et godt projekt. Der er almene boliger og intime gårdrum, hvor der ikke er så meget blæst. Men sigtelinjerne bliver ikke respekteret, og derfor kan jeg ikke stemme for, sagde Lisbeth Torfing.

- Desværre kan jeg ikke stemme ja. Projektet er egentlig udmærket, men jeg kan ikke acceptere, at der er altaner i sigtelinjen. Det ødelægger miljøet, når man ikke respekterer sigtelinjen, lød det fra Esben Hedeager.

Det fik Jakob Bille (LA) til at tage ordet.

- Det er et højkvalitets-byggeri ligesom de andre på havnen, og det er ærgerligt, at nogle partier kasserer et så kanongodt projekt på grund af to-tre centimeter, konstaterede han.

Svanen Development A/S står for byggeriet, der efter planen vil gå i gang i efteråret 2020 og stå færdigt til indflytning i slutningen af 2022.

Visualisering af udstykningen Rantzausbakke, der omfatter i alt 350 boliger i tre enklaver med hver deres udtryk. Visualisering: Årstiderne Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens For abonnenter

Med til træning i Horsens: Europæisk topklub kigger på AC’s stortalent

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Annonce