Annonce
Horsens

"Nu kan beboerne ånde lettet op": Lægeaftale er endeligt på plads

Turister, som tager færgen til Endelave, kan også gøre brug af lægen de to dage om ugen, hvor der er bemanding på øen. Om sommeren er der fast bemanding i fire uger. Arkivfoto: Morten Pape
Det blev sidste år besluttet, at Endelave kunne få lægekonsultation på øen to dage om ugen, hvis et tilbud inden for de økonomiske rammer kunne lade sig gøre. Nu er aftalen på plads.

Endelave/Tunø: Så er det sikkert. Beboere og besøgende på Endelave kan også i fremtiden komme til konsultation hos en læge på øen to dage om ugen. Og i sommerperioden vil der i fire uger være fuld lægebemanding.

Det er kommet på plads, da Region Midtjylland har fundet et lægetilbud, der passer ind i de økonomiske rammer, som skulle overholdes, for at de to dage ikke skulle halveres til én.

- Nu kan beboerne på Endelave ånde lettet op, for nu får de en lægedækning, der er rimelig, og det har kæmpestor betydning for øen. Jeg er glad for løsningen, for vi har kæmpet indædt mod, at lægetilbuddet skulle halveres, siger Steen Thomsen fra Dansk Folkeparti, der er regionsrådsmedlem og bosiddende i Horsens Kommune.

Annonce

Nu kan beboerne på Endelave ånde lettet op, for nu får de en lægedækning, der er rimelig, og det har kæmpestor betydning for øen.

Steen Thomsen (DF), regionsrådsmedlem i Region Midtjylland

Læger fra Sunds

Steen Thomsen har tidligere råbt vagt i gevær, da regionsrådet var ved at skære lægekonsultationen på Endelave ned til en dag om ugen for at køre med samme procedure som på Tunø. Sammen med blandt andre Venstre og Alternativet fik han i sidste øjeblik trumfet igennem, at borgerne på Endelave skulle høres, inden en halvering kunne blive gennemført.

- Det blev aftalt, at lægeordningen skulle i udbud for at se, om man kunne tilbyde de to dage om ugen inden for de økonomiske rammer. Det var der flere, som ikke troede på, men det viste sig, at det godt kunne lade sig gøre, siger Steen Thomsen.

Fra 1. maj er det derfor Lægerne i Sunds, der kommer til at tilbyde konsultation på Endelave.

Lis fortsætter

Helt nyt bliver det dog ikke for endelavitterne, da læge Lis Frederiksen, som har været tilknyttet de seneste fire år, kommer til at fortsætte med at komme på øen gennem Lægerne i Sunds.

- Vi ønsker at videreføre det gode lægetilbud, der er på Endelave. Med en læge på øen hver onsdag og torsdag. Hver anden uge bliver det Lis Frederiksen, hver anden uge en læge fra Sunds, primært Agnes Jørgensen, siger Dorthe Hagensen, indehaver af Lægerne i Sunds, i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

De fire uger med fast sommerlæge vil blive varetaget af Agnes Jørgensen og Dorthe Hagensen, som hver vil være på øen i to uger.

En dag på Tunø

På Tunør, som skal dækkes af Lægerne i Solbjerg, vil der også være sommerlæge på i fire uger. Men resten af året vil der kun være en ugentlig dag med konsultation på øen, hvilket ikke er nyt. Med færre beboere og færre turister kan det ikke blive til to dage som på Endelave.

Lægerne kan man dog stadig få fat på, selv om de ikke er på Tunø. Ud over konsultation på øerne skal lægerne nemlig også tilbyde hjælp via telefon, e-mail og videokonsultationer.

- Vi skal med glæde og forventning løfte opgaven med at drage omsorg for Tunø-boernes sundhed. Hvordan vi gør det allerbedst for øens borgere, vil vi samarbejde med dem, ø-sygeplejersken og regionen om. Vi, både lægerne og resten af personalet i vores klinik, glæder os meget til at møde borgerne på Tunø, siger Lene Skovmose, medindehaver af Lægerne i Solbjerg, i pressemeddelelsen fra Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce