Annonce
Horsens

"Nu kan beboerne ånde lettet op": Lægeaftale er endeligt på plads

Turister, som tager færgen til Endelave, kan også gøre brug af lægen de to dage om ugen, hvor der er bemanding på øen. Om sommeren er der fast bemanding i fire uger. Arkivfoto: Morten Pape
Det blev sidste år besluttet, at Endelave kunne få lægekonsultation på øen to dage om ugen, hvis et tilbud inden for de økonomiske rammer kunne lade sig gøre. Nu er aftalen på plads.
Annonce

Endelave/Tunø: Så er det sikkert. Beboere og besøgende på Endelave kan også i fremtiden komme til konsultation hos en læge på øen to dage om ugen. Og i sommerperioden vil der i fire uger være fuld lægebemanding.

Det er kommet på plads, da Region Midtjylland har fundet et lægetilbud, der passer ind i de økonomiske rammer, som skulle overholdes, for at de to dage ikke skulle halveres til én.

- Nu kan beboerne på Endelave ånde lettet op, for nu får de en lægedækning, der er rimelig, og det har kæmpestor betydning for øen. Jeg er glad for løsningen, for vi har kæmpet indædt mod, at lægetilbuddet skulle halveres, siger Steen Thomsen fra Dansk Folkeparti, der er regionsrådsmedlem og bosiddende i Horsens Kommune.

Nu kan beboerne på Endelave ånde lettet op, for nu får de en lægedækning, der er rimelig, og det har kæmpestor betydning for øen.

Steen Thomsen (DF), regionsrådsmedlem i Region Midtjylland

Annonce

Læger fra Sunds

Steen Thomsen har tidligere råbt vagt i gevær, da regionsrådet var ved at skære lægekonsultationen på Endelave ned til en dag om ugen for at køre med samme procedure som på Tunø. Sammen med blandt andre Venstre og Alternativet fik han i sidste øjeblik trumfet igennem, at borgerne på Endelave skulle høres, inden en halvering kunne blive gennemført.

- Det blev aftalt, at lægeordningen skulle i udbud for at se, om man kunne tilbyde de to dage om ugen inden for de økonomiske rammer. Det var der flere, som ikke troede på, men det viste sig, at det godt kunne lade sig gøre, siger Steen Thomsen.

Fra 1. maj er det derfor Lægerne i Sunds, der kommer til at tilbyde konsultation på Endelave.

Annonce

Lis fortsætter

Helt nyt bliver det dog ikke for endelavitterne, da læge Lis Frederiksen, som har været tilknyttet de seneste fire år, kommer til at fortsætte med at komme på øen gennem Lægerne i Sunds.

- Vi ønsker at videreføre det gode lægetilbud, der er på Endelave. Med en læge på øen hver onsdag og torsdag. Hver anden uge bliver det Lis Frederiksen, hver anden uge en læge fra Sunds, primært Agnes Jørgensen, siger Dorthe Hagensen, indehaver af Lægerne i Sunds, i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

De fire uger med fast sommerlæge vil blive varetaget af Agnes Jørgensen og Dorthe Hagensen, som hver vil være på øen i to uger.

Annonce

En dag på Tunø

På Tunør, som skal dækkes af Lægerne i Solbjerg, vil der også være sommerlæge på i fire uger. Men resten af året vil der kun være en ugentlig dag med konsultation på øen, hvilket ikke er nyt. Med færre beboere og færre turister kan det ikke blive til to dage som på Endelave.

Lægerne kan man dog stadig få fat på, selv om de ikke er på Tunø. Ud over konsultation på øerne skal lægerne nemlig også tilbyde hjælp via telefon, e-mail og videokonsultationer.

- Vi skal med glæde og forventning løfte opgaven med at drage omsorg for Tunø-boernes sundhed. Hvordan vi gør det allerbedst for øens borgere, vil vi samarbejde med dem, ø-sygeplejersken og regionen om. Vi, både lægerne og resten af personalet i vores klinik, glæder os meget til at møde borgerne på Tunø, siger Lene Skovmose, medindehaver af Lægerne i Solbjerg, i pressemeddelelsen fra Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce